Nyheter

Motek gir både rådgivning og holder kurs for kundene.

Motek med ingeniøravdeling

I valg av verktøy og festemidler har Motek forsøkt å gi råd, men nå oppretter de egen ingeniøravdeling for å hjelpe enda mer.

Publisert

Roger Hasslinger er utdannet ingeniør og leder den nye avdelingen. Han kommer fra rollen som produktsjef for anker og brannstoppeprodukt i Motek sin produktavdeling.

– Målet med ingeniørtjenesten vår er å kunne hjelpe kundene gjennom hele prosjektet fra A til Å, unasett hvor i landet prosjektet er, sier Roger Hasslinger.

Motek har alltid vært en god rådgiver og samarbeidspartner på norske byggeplasser når det har kommet til valg av verktøy og festemidler.

– Vi hjelper til med å finne riktige produkter og løsninger som er tidsbesparende og sørger for at monteringen gjøres i henhold til gjeldende regler og standarder. Vi beregner både innfestinger og skinnesystemer i våre egne beregningsprogrammer slik at alt blir godt dokumentert i forkant av montering. Motek har allerede dyktige selgere som gjør en solid jobb med råd og veiledning, men vi vet også at prosjektutvikling er komplisert og at man alltid vil støte på vanskelige utfordringer både i planleggingsfasen og underveis i prosjektet. I slike tilfeller er det godt å ha en avdeling som kan komme inn med sin spisskompetanse og sørge for å finne løsningene som opprettholder fremdriften i prosjektet, forklarer han.

Trygghet og kvalitet

– Kundene skal vite at det å velge Motek og Hilti som samarbeidspartner og leverandør er å velge trygghet og kvalitet. Hilti er verdenskjent for kvaliteten på produktene sine og ligger alltid helt i front når det gjelder produktutvikling. Løsningene er svært enkle å montere og bygd for å vare, avslutter han.

Ofte er det sånn at kunden har en utfordring og er usikker på hvilke muligheter som finnes. Kunden vet hva som skal festes, han vet hva det skal festes i, men er usikker på hvilken løsning som er best. I slike tilfeller kan det være vanskelig å finne frem til riktig produkt og en dokumentert løsning på utfordringen.

Kurs

Motek sine ingeniører teller seks høyt kvalifiserte ingeniører som er blant de ledende i landet rundt bruk av de forskjellige festemidlene. De kan forklare godkjenningsinformasjon og hvordan man bruker produktene på riktig måte. De er tilgjengelige for raskt å kunne levere kompetente løsninger på kundenes designutfordringer. Dette inkluderer konstruksjonsløsninger og beregninger for Hilti- og Motek-produkter som Hilti ankere, skinnesystemer, brannstopp og generelt innfestinger til både betong, stål og tre. Forslagene leveres med komplette dokumentasjoner og tegninger i både 2D og 3D med mulighet til eksport til BIM objekter.

Flere kurs

Motek sine ingeniører holder en rekke kurs og seminarer og sørger for at du holder deg oppdatert på de nyeste designkodene og godkjenningene. Dette gjøres i Moteks lokaler, eller ute hos kunde. Etterhvert vil de også tilby «webinarer» i samarbeid med Hilti.

Oppfølging på byggeplass
Feltingeniørene har allerede bidratt i en rekke prosjekter som for eksempel Østfold sykehus hvor de tegnet, beregnet og dokumenterte i forhold til brannkrav. Det samme gjorde de i forbindelse med felles føringsveier på Nasjonalmuseet.På det nye Deichmanske hovedbiblioteket i Bjørvika ble Oras tildelt rørentreprisen, og feltingeniør Halgeir Knudsen har sammen med salgsrepresentant Andreas Groseth vært Motek sine representanter på prosjektet.

Powered by Labrador CMS