Gausdal Bruvoll har et saganlegg i Høslan som er utbygd til å bli hypermoderne med store ventilasjonsvifter på taket. Dette har fått flere til å klage på viftebråket som er gjennom hele dagen.

– Det er faktisk ganske slitsomt å gå i denne støyen dag ut og dag inn. Vi merket det med en gang fabrikken gradvis ble satt i drift i vinter. Siden mai har det vært drift fra klokka seks om morgenen til klokka tolv om kvelden, sier Nils Lunder til gd.no.

Flere har etter hvert reagert og aksjonert via Facebook gjennom sommeren, og har fått forståelse fra ledelsen i sagbruket.

Det er den jevne belastningen fra anlegget som er mest slitsomt.

– Jeg har forståelse for at folk klager, og vi skal naturligvis gjøre det vi kan for å begrense støyen, sier administrerende direktør Jørn Nørstelien ved Gausdal Bruvoll.

Han forklarer at de allerede har laget støyskjermer mot naboene, men at de vil prøve å gjøre mer siden det fortsatt er en del støy fra anlegget.

Målinger som er foretatt viser at støyen er innenfor det som er tillatt, men den er likevel så høy at det er ønskelig å gjøre noe med den.