Kontorbygg med pregede plater

Et kontorbygg på 21 000 kvadratmeter fordelt på 8 etasjer er reist i Bjørvika. Fasaden preges av 25 000 pregede biter av Rimex-plater.

Fakta om Prosjektet

Blikkenslagerarbeid:

Øivind Nielsen Blikkenslagerverksted AS

Ventilasjon:

Energima Prosjekt AS

Tiltakshaver:

Dronning Eufemia AS

Byggentreprenør:

Sls Montasje AS

Arkitekt:

A-Lab ASEufemias plass B7b er en del av en større utbygging i dette området i Oslo. Bygget er reist som delt entreprise med prefabrikerte stålsøyler og klimavegger med egenutviklet teglstein på bygget. Bygget har også inngang til andre bygg, med blant annet leiligheter i området.
Øivind Nielsen Blikkenslagerverksted AS har hatt arbeidet med fasaden på prosjektet der de har montert Rimex-plater. Først ble det prøvd å få til utstansing av platene selv, men det gikk alt for tregt. Derfor måtte platene, som ble levert av Astrup, sendes til Karl M Gulbrandsen Stansefabrikk AS som gjorde jobben raskt og effektivt.

Liv i fasaden
Liv i fasaden

Over 1000 kvadratmeter fasade preges av de utstansede platene som måler 25×35 cm. Platene har ulike valører av gullfarge, som gir liv til fasaden ut fra ulike vinkler og lysforhold.

I tillegg til fasadene er det utført arbeid med beslag av lakkert aluminium rundt vinduer, gesimsbeslag og innvendige beslag. Blikkenslageren brukte nesten alle ansatte på jobben i en periode, og brukte til sammen et halvt år på prosjektet. Verdien på arbeidet er på mellom 4-5 millioner kroner.

17 aggregater

Energima Prosjekt AS har hatt ansvaret for ventilasjonen på bygget. De har montert til sammen 17 aggregater av typen Swegon Gold, og hele anlegget er behovsstyrt. Ventilasjonsanlegget er ellers av standard type.

Powered by Labrador CMS