Fornyet kobber på sykehus-tak

Sykehuset i Namsos fikk lekkasjeproblemer, og rehabilitering av taket ble utført med ny kobber sammenkoblet med gammel.

Fakta om prosjektet


Blikkenslagerarbeid:
Sklet Blikk AS

Tiltakshaver:
Helse Nord-Trøndelag HF

Tømrerbedrift:
Mester Bygg AS

Taktekker:
Norgestak AS

Rådgiver:
Rambøll Norge AS

Etter langvarige lekkasjeproblemer, som blant annet rammet fødeavdelingen ved sykehuset, måtte taket rehabiliteres 30 år etter forrige gang.
Mester Bygg AS i Namsos hadde arbeidet med å isolere og bygge opp taket, samtidig som de bygde opp kanten på parapeten med 60 cm.
Norgestak AS hadde ansvaret for taktekkingen på det flate taket, mens Sklet Blikk AS var blikkenslager på prosjektet til over to millioner kroner.
Gammel parapet med tilhørende veggflate var kledd med kobber, og nå måtte det legges på mer kobber på grunn av forhøyelsen av parapeten. Litt av gammel kobber ble kappet, og så montert sammen med ny på taket.

Jobbet fra kran

Det ble en del utfordringer med å koble nye beslag mot gammel kobber. Bygget har fem etasjer, og det måtte brukes måtte det brukes kran-kurv for å utføre arbeidet i 19 meters høyde.
Arbeidet foregikk over to og en halv måned utover høsten og vinteren, før arbeidet var ferdig til jul 2019. Da hadde det kommet 40 cm nysnø på taket like før parapet-beslagene skulle monteres, men den smeltet delvis.
Beslagene ble nøye målt til for å bli produsert på verksted og montert på bygget. Arbeidet gikk overraskende greit unna.
Det ble brukt til sammen 1,5 tonn med kobber, som ble levert fra KME i Tyskland, via Taksenteret AS i Trondheim.

Powered by Labrador CMS