Reportasje

Bakkens Verksted produserer en rekke spesialprodukter. blant annet kakeformer.

Med blikk for kakeformer

Kakeformer for bakerier, utstyr til fiskeoppdrettsanlegg og stuebord er bare noe av det som lages hos Bakkens Verksted.

Publisert

Helt fra starten i 1965 har ventilasjon og utstyr til fiskeri og havbruksnæringen utgjort en viktig del for blikkenslageren i Troms.

Men de får spørsmål om alt mulig som de kan produsere og levere.

Et slikt produkt er hundrevis av kakeformer for Bakehuset Nord-Norge. Det har gjennom flere år vært større leveranser av slike kakeformer.

– Vi produserer vanlige sirkulære rustfrie kakeformer som punktsveises, forteller daglig leder Arild Hjalmar Larsen Nordvik.

– Spesielt i 2016 hadde vi mange bestillinger av kakeformer, men også i fjor produserte vi noen av dem, sier Larsen Nordvik.

Han har en egen sveiser blant de 5 ansatte som kan bidra til utvidet sortiment når kunden spør.

Var billigere

– Selv om det finnes mange slike former som selges på markedet, kunne vi levere disse billigere. Dermed har det blitt en del av dem de siste årene, sier han.

Han får stadig spørsmål fra kundene om de kan hjelpe til med et konkret produkt. De kan komme inn med enkle tegninger og så blir det et konkret produkt på verkstedet.

– Ofte vet ikke kunden alt hva vi kan lage. Vi kan lage det meste av det kunden spør om, sier blikkenslageren.

Han viser blant annet til leveranser av lange renner hvor reker sendes inn i en rekefabrikk i nærområdet. På 2 fabrikker har de også levert andre typer utstyr og bidratt til ventilasjonsanlegget.

Veiestasjon for oppdrettseanlegg.

Mange blikkenslagere

Senja og Finnsnes er et område med stor aktivitet innen fiskeri og oppdrett. Derfor blir det også komplette leveranser av balanserte ventilasjonsanlegg, ventilasjon av kompressorrom på oppdrettsflåter og lignende oppdrag.

Landganger til båthavner er andre ting som produseres på sveiseverkstedet.

– I fjor var det ekstremt mye å gjøre. Det er etterspørsel etter det meste av oppdrag, sier han og nevner tilhenger til ATV, vedstativ og stuebord som de har bidratt til å få produsere for kunder som spør.

Innen ventilasjon har de både produksjon av utstyr og levering av anlegg. Det er mindre av typiske montasjer av utvendig blikkenslagerarbeid.

Innenfor noen få mils omkrets er det nærmere 10 blikkenslagere i dette området.

– Jeg kjenner ikke hvordan alle har det, men for oss er det mer enn nok å gjøre, sier Arild Hjalmar Larsen Nordvik.

Billett-registreringssystem for hurtigbåter.
Fundament til salongbord.
Powered by Labrador CMS