Tak og fasade

NTNU lager film med blikkenslager-lærling

For å reklamere for matematikk har lærling Malin Skaug blitt med på en videofilm hvor hun forteller hvor viktig det er å kunne regne som blikkenslager.

Publisert

Malin Skaug er halvveis i løpet som lærling for Dahle Blikk AS i Trondheim. Nå er hun med i en av de 8 filmene som NTNU Matematikksenteret har laget for å vise at de fleste har bruk for matematikk.

– Dette handlet jo mest om matematikk, og det var ikke så spesielt skummelt å delta på dette, sier Malin Skaug til blikkenslagere.no.

Hun forteller i innslaget om viktigheten av å kunne regne ut matematiske stykker når hun skal utføre et arbeid.

På taket til Britannia Hotell blir hun filmet mens hun snakker om alle de bitene som skal på plass på kuppelen. Det krever regneferdigheter for å få alle bitene til å gå opp.

Malin begynte først på elektrolinjen, før hun etter hvert fant frem til blikkenslagerfaget. Nå får hun prøve seg på viktige oppgaver på fasader og tak.

60 sekunder

Hver film er på 60 sekunder.

– Vi vil bruke filmene på vår hjemmeside, Facebook, messer og skolebesøk, sier daglig leder Lisbeth K. Schelde ved Opplæringskontoret BTV.

Hun er glad for å være med å spre interesse både for matematikk og blikkenslagerfaget.

Godt fornøyd

– Vi vil spre filmene til alle våre kontakter og ønsker at de vil spres så mye som mulig. Vi er svært godt fornøyd med resultatet, sier Jens Arne Melstad hos Matematikksenteret hos NTNU.

I tillegg lages det nå ferdig ny kinoreklame for å promotere selve blikkenslagerfaget i Trondheim og omland for å få flere unge til å søke seg inn.

Powered by Labrador CMS