Tak og fasade

HABI har kledd denne fasaden med 2450 kvadratmeter med spansk naturskifer.
HABI har kledd denne fasaden med 2450 kvadratmeter med spansk naturskifer.

Sjelden fasade med spansk naturskifer

Blikkenslagerne har kledd syv etasjer med 2450 kvadratmeter med spansk naturskifer.

Publisert

Bygget heter Herbarium og ligger i Rådhuskvarteret i Stavanger sentrum. Bygget inneholder 7 500 m2 kontor og 10 000 m2 handel over syv etasjer. Blikkenslagerne fra HABI har gitt bygget en lekker fasadekledning med spansk naturskifer.

Største naturskifter-prosjektet

Prosjektleder Ronny Glöckner i HABI er svært fornøyd med den faglige utfordringen legging av naturskifer har representert i prosjektet.

– Skiferlegging er en del av blikkenslageryrkets opprinnelse. Med 2450 kvadratmeter er dette det største prosjektet vi har hatt på naturskifer. Det har vært en lærerik prosess som frister til gjentakelse, sier Glöckner.

Fasaden består av spansk høykvalitets naturskifer montert på luftet opphengsystem i aluminium og rustfritt stål som ble produsert på HABIs eget verksted på Forus. Beslagsarbeidet under fasaden er utført i lakkert aluminium.

Beliggenheten og den korte byggetiden gjorde dette til et spennende og utfordrende prosjekt. Det at alle fag, både inne og ute, jobbet samtidig på en begrenset byggeplass midt i sentrum som bare har en leveringsport, gjorde god planlegging desto viktigere. HABI har gjennomført til sammen nærmere ni årsverk på fasaden og innvendig beslagsarbeid.

Også aluminiumskledning

Herbarium bygges på det tidligere Straen-senteret, men framstår nå langt større med over syv etasjer. Utførelsen både ut- og innvendig gir en følelse av eksklusivitet. Byggets fasade sees godt fra flere steder i Stavanger.

HABI har også kledd rundt 1400 meter brannisolerte søyler med aluminium i bygget. Søylebeslagene ble produsert på eget verksted.

Prosjektleder Ronny Glöckner i HABI har vært ansvarlig for leggingen av den spanske skiferen på Herbarium.
Prosjektleder Ronny Glöckner i HABI har vært ansvarlig for leggingen av den spanske skiferen på Herbarium.
Powered by Labrador CMS