Tak og fasade

Spesialist på tak og bygårder

Ålesunds mange gamle bygårder gir travle dager for den lokale blikkenslagerbedriften Vidar Godø AS.

Publisert

Vidar Godø AS skifter mellom 40 og 45 komplette tak i året. Det kan være alt fra Decra og takstein til asfaltpapp og mer eksklusive varianter, båndtekking og skifer. Tekking av gesimser og tårn på bygg i jugendstil, er andre vanlige arbeidsoppgaver for de nærmere 15 ansatte.

– Vi jobber ofte med prosjekter hvor Riksantikvaren er inne i bildet. Da må takrenner, beslag og nedløp ofte spesiallages for å erstatte de gamle, sier administrasjonsleder Olav Andreassen.

Det siste året har blant annet gamle Giske skole og en flott bygård i jugendstil i Steinvågveien fått lagt om skifertaket. Også drøssevis av andre tak, på både private og offentlige bygg, har blitt rehabilitert det siste året.

Flere mesterbrev

– Vi har også lagt en del båndtekking på nye hus. Det er tydelig at flere og flere liker det minimalistiske uttrykket og den lange levetiden båndtekking gir, sier Andreassen.
Så langt har tre av de ansatte i bedriften mesterbrev, og det er planer om at en til skal ta utdannelsen for å få bredere kompetanse.

– Vi har såpass mange prosjekter gjennom hele året, at vi gjerne skulle ha ansatt enda flere. Men det er ikke lett å få tak i fagfolk, sier Andreassen.

Spesielt fra mai til september er det utfordrende å ta unna alle forespørslene som kommer. Men utover vinteren har det også vært bra med aktivitet. Dårlig vær med storm og regn skaper ofte behov for utbedringer på taket.

Arbeid etter dårlig vær
Arbeid etter dårlig vær

– Vi får jevnlige forespørsler om reparasjoner på tak etter lengre perioder med dårlig vær. Når det begynner å renne inn, ser mange huseiere at det må gjøres noe på taket. Dette fyller ofte opp arbeidstiden i løpet av vinterhalvåret, sier Andreassen.

At de selv må ut i mange typer vær, er de vant med. Som regel går det greit å utbedre tak selv om det blåser og regner, så lenge det er godt undertak.

– Vinden kan til tider være en utfordring, men når det er lekkasjer og huseieren ringer, er det stort sett bare å rykke ut, sier Andreassen.

Har vokst til 20 millioner

Vidar Godø startet for seg selv på 90-tallet. Han gjorde om selskapet til et aksjeselskap i 1997. Fra da av har bedriften vært i vekst og stadig fått flere ansatte. De siste årene har Vidar Godø AS omsatt for nærmere 20 millioner kroner. Nå kombinerer Vidar Godø jobben som daglig leder med å være leder i en menighet i byen.

Blikkenslageren har et moderne verksted, som ligger langs den gamle innfartsveien til byen, og dermed er det lett for folk å stikke innom for et beslag eller noe annet de trenger. Det er også en del entreprenører i byggebransjen som bruker Vidar Godø AS som fast underleverandør av beslag og beslagsarbeid. Derfor har selskapet et dagbetjent verksted.

Powered by Labrador CMS