Tak og fasade

Syrefast stål og sink på nybygg

Kammerherreløkka består av hotell og kontorbygg som har fått fasader med henholdsvis syrefaste rustfrie stålplater og forpatinert sink.

Publisert

Siden mai i fjor og fram til nyttår har Erling Freitag AS har hatt cirka åtte ansatte fast på Kammerherreløkka-prosjektet i Porsgrunn.

Dette er et todelt prosjekt i felles anbud for blikkenslageren. Lund Hagem Arkitekter AS har i samarbeid med totalentreprenør Seltor Entreprenør AS lagt vekt på fasader som skal gi liv og ulikt lys.

På hotelldelen som er overlevert, er det lagt Reimex syrefast rustfrie plater av stål. Dette er 0,8 mm plater med ulike størrelser i bredden, levert av Astrup.

Foto: Jon-Are Berg-Jacobsen, Vest Vind Media

4500 kvadratmeter

Totalt er det 2500 kvadratmeter med fasadeplater som er knekt med hukfals på verkstedet og fraktet til byggeplassen. Her er det skjult innfesting med rustfrie klammer.
På kontorbygget, som snart er klart for overlevering, er det fasade med forpatinert VMzinc antra med 0,7 mm. Her er det liggende vinkelfals med ulik bredde på panelene, noe som har gitt ekstra arbeid med oppmåling. Totalt har kontorbygget 2000 kvadratmeter med fasadeplater.
Også her er det skjult innfesting med rustfrie klammer.
– Dette prosjektet er ikke mer krevende enn det vi har vært borti tidligere, selv om det tar tid å få gjort alle oppgavene, sier daglig leder hos Erling Freitag AS, Svein Freitag.
Dette var bedriftens største prosjekt i 2018, men ikke det største de har hatt totalt sett.

Foto: Jon-Are Berg-Jacobsen, Vest Vind Media
Powered by Labrador CMS