Eva smiler fornøyd med å være pensjonist, men har så langt hatt travle dager med oppgaver hun ikke fikk tid til tidligere. Nå har Eva Baisgård planer om å melde seg på et snekkerkurs sammen med venninner, og vil gjerne bruke mer tid på fotografering, reiser og tid med familien og venner.

På grunn av pandemien har det ikke blitt skikkelig avslutning etter at Eva Baisgård takket for seg som avdelingsleder for sekretariatet til VBL Oslo og Akershus og Oslo Kobber og Blikkenslagerlaug. Dette kan skje når VBL samles til møte i Oslo 11. juni, i forbindelse med digital overføring av landsmøtet.

Avslutter med Fagtreff 2022

Samtidig er ikke Eva helt ferdig med VBL. Som en aktiv krumtapp under flere utgaver av Fagtreff i Oslo de siste årene har hun blitt spurt om å være med når det igjen blir Fagtreff i 2022.

– Jeg takket ja til å bli med her, vi har hatt et fint team helt fra starten, med ulike arbeidsoppgaver, og det var ønskelig å fortsette med samme arbeidsgruppe i tillegg til min etterfølger, for å ta vare på den kunnskapen og erfaringen jeg har, sier Eva.

Torill Wollebekk er leder av teamet, og de har samarbeidet tett. Det har også vært god støtte og hjelp fra styret i VBL Oslo og Akershus, samt god og jevnlig kommunikasjonen med VBL, som har gitt dem ganske frie tøyler.

– Meningen var at jeg skulle få med meg Fagtreff i fjor som mitt siste store arrangement. Hvem kunne forestilt seg hvordan det siste året skulle bli, sier Eva og ser frem til Fagtreff 2022.

Godt samarbeid

Den siste måneden før hun gikk har mye av arbeidet dreid seg om opplæring arvtager Beate Dahl. Det er et samarbeid og bekjentskap begge har hatt stor glede av. H

Evas erfaring med logistikk rundt små og store arrangement hare vært uvurderlig, og det å samle 1000 deltakere til Fagtreff er umulig uten den viktige oppgaven som Eva har gjort.

– Da jeg ble ansatt var det klart at jeg ikke er noen fagmann på blikk, men kunne bidra med min kunnskap om arrangement, markedsføring og organisering. Sammen med de andre i VBL Oslo og Akershus har det vært et utrolig godt samarbeid der vi kunne bruke hverandres egenskaper, påpeker Eva.

Da hun startet i jobben i 2009 hadde Sven Erik Knutsen startet i jobben med Opplæringskontoret som fagmann, mens Eva skulle organisere arbeidet i VBL Oslo og Akershus. De fikk et godt samarbeid i 12 år.

Eva Baisgård kunne ønske velkommen til Fagtreff 2018. Nå vil hun stille opp for Fagtreff 2022 på overtid.

Eva Baisgård kunne ønske velkommen til Fagtreff 2018. Nå vil hun stille opp for Fagtreff 2022 på overtid.

Startet i Posten

– Enkelte medlemmer var nok litt betenkt i starten at en kvinne skulle gjøre jobben, men jeg er vokst opp med fire brødre og vant til at det er mange menn rundt meg. Jeg har opplevd lite problemer fordi jeg er kvinne.

Eva Baisgård startet sin yrkeskarriere i Posten, før hun tok kokkeskole, jobbet et år i England før hun igjen begynte i Posten. Her fikk hun gradvis mer ansvar for å arrangere messer og ulike arrangement i inn. og utland i frimerkeavdelingen. Her lærte hun mye om markedsføring, reklame og god kundebehandling.

Hele livet har  kundebehandling vært en sentral del av hennes arbeidsliv, og det har også vært en viktig del av arbeidet for VBL.

Ønsker mer fritid

Mens andre holdt fokus på det faglige, kunne Eva ta seg av alle de praktiske oppgavene. Hun har forberedt styremøter og medlemsmøter, turer for pensjonister og ikke minst bidratt til de større arrangementene som VBL sin avdeling for Oslo og Akershus har vært ansvarlig for. Nå vil hun selv delta på seniorturer som hun tidligere var med på å arrangere.

– Jeg brukte mye tid og energi på jobben, og det er godt å få litt mer fritid. Men jeg vil savne alle folkene jeg har samarbeidet med gjennom disse årene, sier Eva. Hun innrømmer at det ble et vakuum da alt stengte ned i fjor og det meste av arrangement ble avlyst.

– Derfor håper jeg det blir mulig å samles i forbindelse med landsmøtet i juni, og så får det bli en heidundrende avslutning med et flott Fagtreff neste år, avslutter Eva Baisgård.