Tross korona-tider har salget av Plannja Trend økt betydelig. Salget av andre produkter fra leverandøren har også vært bra i år, men det er spesielt profilerte plater som har hatt økende etterspørsel i fjor og i år.

– Veldig mange blikkenslagere legger tak med Trend-plater. Da jeg startet for et par år siden var det en del skepsis mot produktet, men nå er det lite motforestillinger å høre, sier ansvarlig for Plannja AS, Hans Olav Velsand.

Han peker på at produktet har fått stort gjennomslag på både nybygg og rehabilitering av bolighus og borettslag, men også på andre større bygg. Så stor har økningen vært at sammen med korona-restriksjoner ved fabrikken i Sverige har dette ført til ventetid opp til 6 uker.

– Normalt er det rundt 10 dagers leveringstid, og vi jobber for å komme ned mot normale tilstander igjen på nyåret, sier Velsand.

Mer arbeid til blikkenslagerne

Han tror dette produktet og lignende typer fra andre produsenter bidrar til å gi mer arbeid til blikkenslagerne.

– Først og fremst ser vi at det er fra markedet for takstein at dette produktet er konkurransedyktig og vinner frem. Det gir en spesiell stil på bygget og enkelt å legge. Ofte er det blikkenslagerne som må legge slike tak med ulike tilpasninger. Produktet konkurrerer lite med tradisjonell båndtekking, så derfor bidrar det til mer arbeid for bransjen, sier Velsand.

10 farger

10 ulike farger i tillegg til alusink og sinkmagnesium og ulike varianter av produktet gjør det interessant for en større målgruppe.

16 ansatte jobber for Plannja i Norge og de forsøker å være smartere for å ta unna veksten de har opplevd siste årene. Salgsapparatet har måttet jobbe på en annerledes måte med mindre reising for å oppsøke kundene på grunn av korona-situasjonen, men har funnet arbeidsformer som også kan gi bedre effektivitet.

Velsand kan i tillegg avsløre at på nyåret vil Plannja presentere Trend i aluminium. Trend 475 i aluminium vil bli tilgjengelig i de samme sju fargene som Plannjas aluminiumsortiment for takrenner leveres i. Dette vil spesielt være av interesse for kystnære strøk, hvor garantibetingelsene påvirkes av materialvalget.

– Vi bor i et land hvor man ikke kommer utenom at valg av materiale kan bety mye for takets levetid, så vi er veldig glade for å kunne legge Trend i aluminium til sortimentet vårt, sier Velsand.

Forventningene til neste års omsetning er omtrent som i år, og salget av Trend-plater vil trolig fortsette med vekst slik som i år.

Plannja Trend brukes på ulike bygg, og vil fra nyttår også komme i aluminium.

Plannja Trend brukes på ulike bygg, og vil fra nyttår også komme i aluminium.