Gjennom Team Rynkeby ønsker daglig leder i Olaf Johansens Eftf AS, Jarle Kristiansen, å få oppmerksomhet rundt innsamling av penger til kreftsyke barn. Samtidig ønsker han å bruke aksjonen til å fronte blikkenslagerfaget og mener at gjensidig oppmerksomhet er nyttig.

– Jeg gir meg ikke og brenner for denne aksjonen og innsamlingen som berører så mange. Jeg har nå fått med flere kolleger og opplæringskontoret i Oslo, sier Kristiansen.

Profilerer bransjen

Han har også forespurt VBL sentralt og VBL Oslo og Akershus, og de har blitt enige om å profilere bransjen og yrket. Dermed vil mange gå sammen om en pott til Team Rynkeby- God Morgon og Barnekreftforeningen.

Gjennom sponsing vil både bedrifter og yrket bli profilert på sykkeldrakter, følgebiler og alle websider som brukes når syklistene tar seg til Paris i sommer. I tillegg kommer publisitet gjennom sosiale medier og andre steder.

Første uka i januar er beløpet kommet opp i 55 000 kroner, og det jobbes med å doble beløpet.

Albretsen & Grohshennig AS  og O. E. Wolds Eftf AS er med som sponsor og utfordrer andre til å stille opp.

– Jeg lover å sykle for hver krone som kommer inn, sier Jarle Kristiansen.

10 millioner kroner

Team Rynkeby – God Morgon har som målsetning for 2019 å samle inn 10 millioner kroner som skal gå uavkortet til Barnekreftforeningen til å støtte deres arbeid med forskning på barnekreft, og å hjelpe barn og familier som er rammet av barnekreft.