Båndtekking i hardt vær

Publisert:

Ved foten av Folgefonna, på 1200 meters høyde, er det bygd et velkomstsenter i massivtre med båndtekking i aluminium.

Fakta om prosjektet

 

Blikkenslager:

Blikkenslager Flotve AS

 

Ventilasjonsinstallatør:

Tecno AS

 

Tiltakshaver:

Visitfonna AS

 

Byggentreprenør:

Jondal Bygg AS

 

Arkitekt:

Lars Berge LJB AS

Folgefonna Velkomstsenter i Jondal i Ullensvang kommune inneholder en restaurant, salgslokale, toaletter, garderober, utstyrslager og et informasjonssenter for turister.

Utfordrende vær

Bygget ligger like ved sommerskisenteret, og skal med planlagt helårsdrift bidra til å øke besøket i området fra 27 000 gjester i dag, til 50 000 om fire år. Det er Visitfonna AS som står bak utbyggingen, og Jondal Bygg AS har vært byggentreprenør. Byggingen pågikk i 14 måneder og innebar visse utfordringer med krevende værforhold. 1200 meter over havet er det ikke uvanlig med mye snø og sterk vind. På det meste ble det målt kastevinder opp mot 56 m/sek på byggeplassen.

Gesimser og amfi

Blikkenslager Flotve AS var ansvarlig blikkenslager for prosjektet. Hele bygget ble reist i massivtre, både vegger og tak. Veggene ble deretter isolert med 300 mm isolasjon, og det ble montert bjørkefinér som underlag for båndtekking i aluminium Prefals Alu Natur. Til sammen monterte Blikkenslager Flotve 750 kvadratmeter med båndtekking på bygget. I tillegg til fasadene monterte de gesimser med dobbelfals CC 1170 mm. Det ble også montert perforert aluminium u-profil i front for opprettholdelse av lufting bak finerplater. Utvendig på bygget ble deler takkonstruksjonen utført som tribune/ amfi mot skianlegget.

Andre Prosjekter