Beslag, takrenner og båndtekking

Publisert:

Vbblikk AS i Ålesund har hatt en betydelig jobb på Rørstadmarka skule i nabokommunen Sula.

Fakta om prosjektet

Blikkenslager:
Vbblikk AS
Ventilasjon:
Nordvest Miljø AS
Tiltakshaver:
Sula kommune
Totalentreprenør:
HENT AS

Rørstadmarka skule består av nybygg av barneskole og flerbrukshall. Kostnadsrammen for prosjektet er 250 millioner kroner. Vbblikk har stått for beslag rundt alle vinduer, gesimser og langs grunnmur. De har også hatt noe båndtekking av fasade, samt båndtekking av taket ved siden av inngangspartiet. Innvendig har de også produsert og levert et betydelig antall overgangsbeslag.
De fleste beslag er i våtlakkert aluminium i RAL 7021 (mørk grå). Båndtekkingen er utført i blank sink i coilkvalitet fra VMZINC. Vbblikk har også levert takrenner og nedløp. Det er levert Grøvik nedløp på det meste av bygget, mens det i tilknytning til det bånd- tekkede sinktaket er levert takrenner og nedløp i blank sink. patinert Rheinzink på de fire store takene og Rheinzink grafittgrå til omramming av vinduer og stålbenker. Vi har også benyttet litt lakkert stål i prosjektet, sier prosjektleder Hans Henrik Fagerås i Tønsberg Blikk og Montasje.
Takene har en takvinkel på rundt 7 grader og har en rekke vinkler. Det har gitt blikkenslageren fine faglige utfordringer. De har også laget store skjulte takrenner i sink som er helloddet med ekspansjonsskøyter.
– Hva har vært det mest krevende for dere i prosjektet?
– Det er bygget flere artiumer i bygget. Det har gjort det krevende å få fraktet materialer inn til tak, men vi fikk det til, sier Fagerås som også skryter av samarbeidet med leverandørene:

– Vi har som vanlig benyttet Stålprofil som leverandør. De har levert sinken og mer lokalt kan det ikke bli, sier Hans Henrik Fagerås som også opplyser at Weland har levert snøsikringen.

For blikkenslageren i Ålesund har Rørstadmarka skule vært en stor jobb med en kontraktsverdi på rundt 1,5 millioner kroner.
– Dette har vært en fin jobb for oss. Prosjektet har vært en kombinasjon av en beslagsjobb og en båndtekkingsjobb. Båndtekkingen ved inngangspartiet er på cirka 160 kvadratmeter. Takets utforming med mange kanter og vinkler gjorde at vi fikk brynt oss litt ekstra. Arbeidsgjengen vår har gjort en kjempejobb på prosjektet, sier driftsleder i Vbblikk, Kim Aamås, som forteller om travle tider for blikkenslageren på Sunnmøre:
– Det er helt vanvittig. Samtidig med jobben på Rørstadmarka skule har vi holdt på med båndtekking med sink på Devoldfabrikken. Her har vi båndtekket 500 kvadratmeter med tak og gesimser samt alle beslag.

Sammen med mange andre prosjekter har det gitt oss travle tider. Det gir et oss godt år, men vi skulle gjerne vært flere blikkenslagere. Dessverre er det vanskelig å finne dem i Ålesund, sier Aamås.

Andre Prosjekter