Bygg med spektakulær trapp

Publisert:

Både nybygg og rehabilitering av Øvre Vollgate 9 i Oslo er utført med blant annet en spektakulær trapp som blikkenslageren har produsert.

Fakta om prosjektet

Blikkenslager:
Storo Blikkenslagerverksted AS


Teknisk entreprenør:
Caverion Norge AS


Leverandør messing:
Astrup AS


Perforering og bearbeiding:
Hadeland Pulverlakk AS


Tiltakshaver:
Øvre Vollgate 9 AS c/o Anthon B Nilsen Eiendom AS v/ Fredrik W. Baumann

 

Totalentreprenør:
BetonmastHæhre Oslo AS

 

Byggentreprenør:
Byggmontasjen AS

 

Arkitekt:
Pushak AS, Gyda Drage Kleiva

Nå står 3000 kvadratmeter med nytt og gammelt bygg ferdig til aktuelle leietakere. Anthon B. Nilsen Eiendom har hatt kontrakt med BetonmastHæhre Oslo AS på byggingen.
Storo Blikkenslagerverksted AS fikk forespørsel fra Einar og Kaares Mekaniske AS om innkledning av en trapp som har en sentral plassering i bygget.
Astrup AS har levert messingplatene som er brukt, totalt 6900 kg i hovedsakelig 2 mm, men også litt i 1 mm. Legering på messingen er CuZn37.
– Vi er meget stolte over å ha vært med på et slikt unikt prosjekt, sier Stian Steinlein hos Astrup. Han takker Storo Blikkenslagerverksted for tilliten vedrørende levering av materiellet.
Hadeland Pulverlakk AS har gjort noen mindre jobber med lakkering. Søsterbedriften Metall Team AS har hatt oppgaven med stansing av messingplatene som er brukt.
– Her er ingen ting likt og dette har vært en fenomenal og stor jobb for oss, sier Bjørn Myhre som representerer begge bedriftene.

Store formater

Fordi det er store formater, måtte platene bestilles fra et verk i Bulgaria. De største formatene var nesten tre meter lange.
– Utfordringen har vært at hver plate hadde egen form og perforeringsmønster. Tilsammen er det over 150 forskjellige formater. Dette var et stort puslespill, sier prosjektleder Trym Aas hos Storo Blikkenslagerverksted.
Innfesting av platene er gjort med 3M VHB tape og rustfrie skruer. Håndløper har blikkenslageren selv konstruert og skjuler LED-belysningen i sidene av trappene. Skjøtene i håndløperen er sveiset og polert av egne ansatte.
– Dette har vært et spennende og utfordrende prosjekt som viser at vi blikkenslagere kan ta på oss spektakulære oppgaver, sier Aas.

Slik sikres et godt inneklima

Et godt inneklima er viktig for trivsel, produktivitet og helse. Dette er sikret gjennom produktløsningen KlimaTak, byggets tekniske motorvei, som er utviklet og installert av Caverion Norge AS. Den tekniske entreprenøren har levert ventilasjon sammen med alt av det elektriske, rør, AV, IKT, og sikkerhet (brann).
For ventilasjon er det levert et stort system med etasjeaggregater som håndterer hver etasje med innebygd automatikk, kjøle- og varmebatteri. Totalt er anlegget på 35 000 kubikkmeter. Samtidig har Caverion levert 200 meter LED-lys i den spesielle trappen i bygget.

Andre Prosjekter