Energivennlig bygg på Brattørkaia

Publisert:

1500 studenter kan flytte inn i nytt bygg på Brattørkaia 16 i Trondheim hvor det har vært fokus på miljø og energi.

Fakta om prosjektet

Blikkenslager:
AS Blikkenslager Olaf Hansen


Ventilasjonsinstallatør:
Hoist Energy Ventilasjon Tk avd. Midt-Norge AS

 

Tiltakshaver:
Entra Eiendom AS

 

Leietaker:
Handelshøyskolen BI Trondheim

 

Totalentreprenør:
Skanska Norge AS

 

Arkitekt:
Skipnes Arkitekter AS

Dette er et moderne undervisningsbygg for BI som er bygd i fem etasjer med utadrettede funksjoner i 1. etasje. Bygget har energiklasse A.
Bygget er på 8 400 m2 og består av plass-støpt parkeringskjeller og bygningskropp av prefabrikkerte betongelementer. Resten har bindingsverksvegger.

Skanska har totalentreprise på

170 millioner kroner, og har blant annet nytt godt av solenergi under byggingen. Fra desember ble det produsert solenergi på taket og brukt til byggestrøm. På 1020 kvadratmeter har det vært fordelt 601 solcellepaneler med en årsproduksjon beregnet til 150 000 kilowattimer.

Stor fasadekledning

AS Blikkenslager Olaf Hansen har hatt alt av utvendig blikkenslagerarbeider. Her er det montert 2500 kvadratmeter fasade i 2 mm. børstet eloksert aluminium levert av Astrup.
Arbeidet har vært forholdsvis kurant, men det har vært knyttet noe arbeid med å følge arkitektens ønske om en serie med mønster i system med seks ulike fasadekassetter.

Solceller

En av fasadene er på skrå og var litt mer utfordrende enn de andre . På grunn av solceller på taket måtte gesims monteres fra stillas. Innvendig er det laget div. beslag og tilslutninger mot glass-/alufelt, samt eksisterende fasader.
Arbeidet med ventilasjon var gitt til Hoist Energy Ventilasjon Tk avd. Midt-Norge AS, men før arbeidet var ferdig gikk firmaet konkurs og Skanska måtte finne en midlertidig løsning for å sluttføre arbeidet.

Andre Prosjekter