Fire blokker i gammelt industriområde

Publisert:

Fiolen Vollebekk i Oslo er utbygd med fire blokker på åtte etasjer med totalt 128 leiligheter. Totalverdien er på nærmere 400 millioner kroner.

Fakta om prosjektet

 

Blikkenslager:

Storo Blikkenslagerverksted AS

 

Ventilasjon:

Bjerke Ventilasjon AS

 

Tiltakshaver:

Brobekkveien 50 AS

 

Totalentreprenør:

Veidekke Entreprenør AS

 

Arkitekt:

Lillestrøm Arkitekter AS

Brobekkveien 50 AS med Obos er byggherre. Lillestrøm Arkitekter AS har vært arkitekt med Veidekke Entreprenør AS som totalentreprenør. Området hvor blokkene er bygd, har vært industriområde i Groruddalen, og det er planer om en total utbygging på 1000 nye boliger og næringsarealer. Ny skole og barnehage er under bygging sammen med nye butikker. Storo Blikkenslagerverksted AS har vært utførende som blikkenslager foreløpig for tre av byggetrinnene og har arbeid for en samlet verdi på rundt 6 millioner kroner.

Lakkert stål

Dette prosjektet har bestått i tradisjonelle blikkenslagerarbeider som omramminger rundt vinduer, gesimsbeslag, takrenner og nedløp, og noe fasadearbeider. Denne typen bygg er typisk for den tiden vi er i nå, hvor det bygges arealeffektivt og det brukes det lite penger til utsmykning og spektakulære fasader. Blikkenslagerne har utført alle arbeidene på prosjektet i lakkert stål fra Greencoat. I snitt har det vært en bemanning på fem ansatte, og oslomodellen har vært brukt for all aktivitet, noe som innebærer strenge krav til fagarbeidere og lærlinger i prosjektet.

Ventilasjon

Bjerke Ventilasjon AS har hatt ansvaret for ventilasjon på bygget. Det er sentrale aggregater på tak med fordeling av luft til hver leilighet. Minimumsluftmengdene til Obos er brukt.

Andre Prosjekter