Ishall med aluminiumsfasader

Publisert:

Storo Blikkenslagerverksted AS har utført en betydelig jobb på nye Sonja Henie ishall, som nå står klar til bruk.

Fakta om prosjektet

 

Blikkenslager:

Storo Blikkenslagerverksted AS

 

Ventilasjon:

Randem & Hübert AS

 

Tiltakshaver:

Kultur- og idrettsbygg Oslo KF

 

Totalentreprenør:

Håndverkskompaniet AS

 

Arkitekt:

Dyrvik Arkitekter AS

Den nye ishallen ved Frogner stadion i Oslo er på 4600 kvadratmeter og har en prislapp på 200 millioner kroner. Sonja Henie ishall skal være et anlegg for kunstløp, kjelkehockey, ishockey, kortbane og andre is-idretter. I tillegg har hallen et eget styrkerom, kontorer og møterom. Håndverkskompaniet AS har hatt totalentreprise på prosjektet. Byggestart var i februar i fjor, og arbeidet ble avsluttet nå i høst. Storo Blikkenslagerverksted AS har arbeidet med fasader og lagt ulike beslag. Fasadene er utført med underkonstruksjoner og lakkerte aluminium kompositt-plater fra Alubond, levert av Astrup.

Komplisert

Det var en utfordrende oppgave å kle fasadene, siden de skulle ha triangel- inndeling og taket er utført med buede ender. Blikkenslagerne måtte ta mange målinger for å få det hele til å gå opp. Utvendig er det lagt lakkerte aluminiumsbeslag av typen Alucolour PVDF, levert av Astrup. Siden dette er en ishall er det tatt hensyn til hard bruk innvendig. Storo Blikkenslagerverksted monterte derfor aluminium dørk og riskornplater på utsatte steder. Det ble også montert hjørnebeslag og overganger i rustfritt stål.

Ventilasjon

Randem & Hübert AS har montert fem ulike anlegg på til sammen 48 000 m3h luftmengde med behovsstyring. Ishallen har et avfuktingsanlegg med integrert automatikk fra Menerga på 8000 m3h og et omluftsystem fra R&H på 18000 m3h. Tre aggregater fra Exhausto sørger for ventilasjon til garderober, tribuner og fellesområder.

Andre Prosjekter