Kontorbygg med flott fasadekledning

Publisert:

Nedre Storgata 19 i Drammen preges av en flott fasade med aluminiumskassetter levert og montert av blikkenslageren.

Fakta om prosjektet

Blikkenslager:
Mester Blikk og Tak AS / Hb Blikk AS


Ventilasjonsinstallatør:
Bjerke Ventilasjon AS

 

Byggherre:
Okk Gruppen AS

 

Totalentreprenør:
Seltor AS

 

Arkitekt:
Arkitektkontoret Nils Tveit AS

På fem etasjer med totalt 3000 kvadratmeter skal det bli plass for Svensson Nøkleby Advokatfirma ANS som hovedleietaker. I 1. etasje skal Paul & Pauline AS, Drammen Delikatesser AS og Arkitekt Fossland AS holde til.
Hele byggeprosjektet er kostnadsberegnet til 98 millioner kroner.
Hb Blikk AS har hatt arbeidet med utvendig fasade. De har lektet ut fasaden og montert Alucobond aluminiumskassetter med struktur, fra Alunor Metall. Alle beslag er levert i aluminium med pulverlakkert overflate i glans 30.

Stoppet av brann

Prosjektet begynte høsten 2017 og var planlagt ferdigstilt i februar. Det oppstod brann på byggeplassen to uker før ferdigstillelse av utvendig fasade. Brann og varme spredte seg oppover fasaden, noe som resulterte i at de måtte gjøre halve jobben på nytt igjen. Hb Blikk har hatt 4-6 mann på prosjektet og arbeidene har blitt utført fra lift da kassettene har en høyde på 3,3 meter og er vanskelig å håndtere.

VAV-styring

Ola Bergum-Jonassen har vært prosjektleder og Hb Blikk har levert arbeidene til avtalt tidspunkt overfor byggherre.
Bjerke Ventilasjon AS har hatt ansvar for ventilasjon på bygget og har levert to aggregat fra Systemair på tilsammen 30 000 kubikk. Anlegget er VAV-styrt og det er felles styring med varmesentral. Bright VVS har prosjektert både rør og ventilasjon på bygget.

Andre Prosjekter