Bygget på 15 etasjer blir godt synlig langs innfartsveien til Trondheim med prefabrikkerte elementer i glass og aluminium med åpne og tette felt.

Markant bygg i Trondheim

Publisert:

NAV og Voksenopplæringen får et nytt bygg som ruver med det som blir kalt Trondheimsporten.

Fakta om prosjektet

 

Blikkenslager:
Tak og Fasadespesialisten AS


Ventilasjonsinstallatør:
Teknisk Ventilasjon AS

 

Tiltakshaver:
Sorgenfri Trondheim AS

 

Arkitekt:
Arc Arkitekter AS

 

Bygg:
Entreprenør H-Bygg AS og
Moelven Modus AS

Sorgenfri Trondheim AS er selskapet som står bak byggingen av det 15 etasjer høye huset som kalles Trondheimsporten og som er reist ved Sorgenfri i Trondheim og blir godt synlig på innfartsveien.
Her blir det plass for både NAV og Voksenopplæringen i bygget. Prosjektet er utført som delte entrepriser med Entreprenør H-Bygg AS og Moelven Modus AS som hovedaktører.

Markant bygg

Arkitekten Arc Arkitekter AS ønsket et bygg som i sin kraft av høyden og utforming fremstå som et markant bygg ved innkjøringen til Trondheim sentrum. Her er det base med innvendige atrier, skoletorg og atriumshage som sikrer dagslysforhold til alle funksjoner i basen.
Det 10 etasjer høye tårnet vokser rett opp av basen som er på 5 etasjer og vil fremheve høydevirkningen. Fasaden består av prefabrikerte elementer i glass og aluminium med åpne og tette felt som veksler posisjon og danner et gjennomgående mønster fra bunn til topp og i alle himmelretninger.
De tette feltene har kledning av siruskorrigerte, grønnlakkerte aluminiumsplater.

Tradisjonell jobb

Tak og Fasadespesialisten har hatt arbeider som blikkenslager på bygget.
– Dette har vært en tradisjonell og grei jobb å utføre uten de helt spesielle utfordringer, sier Petter Berglund.
De har foretatt måltaking, produksjon og montering av gesimsbeslag på hovedtak, topptak og balkonger. Det samme er gjort med forefallende arbeid for byggherre etter behov. De har hovedsaklig brukt 1,0 mm aluminium til jobben som har en prosjektverdi på rundt 600 000 kroner.
Teknisk Ventilasjon AS har hatt levering og montering av luftbehandlingsanlegg og automasjon for bygget. Hele anlegget har en kapasitet på 250 000 kubikk. De har også installert omstyringssystem som forenkler en ombygging ved senere behov. Luftbehandlingsaggregatet står i kjeller og teknisk rom for høyblokka er i 8. etasje.

Andre Prosjekter