Næringsbygg med leiligheter

Publisert:

I Moelv er det på Bakerihjørnet bygd leiligheter, forretningslokaler til Vinmonopolet, Apotek1 og kontorplasser.

Fakta om prosjektet

Blikkenslager:
Elverum Blikkenslagerverksted AS


Ventilasjonsinstallatør:
Ingeniør Oddbjørn Hagen AS

 

Tiltakshaver:
Bakerihjørnet Eiendom AS

 

Totalentreprenør:
Syljuåsen AS

 

Arkitekt:
Ramsfjell Arkitekter AS

Total byggekostnad er på ca. 115 millioner kroner og bygget er på rundt 4800 kvadratmeter. Det er bygd i betong og stål med bindingsverk i tre. Fasaden er spenstig med sentral plassering i Moelv.

Kassetter i aluminium

Elverum Blikkenslagerverksted AS har hatt jobben med å legge ulike beslag og kledd fasaden. Dette har vært en stor jobb med kassetter i våtlakkert sort aluminium på 1,25 mm.
– Disse har vi produsert på vårt eget verksted. Selv om alle i utgangspunkt er like store, er de tilpasset hvert sitt felt med skjult innfesting, sier Kai Kjeverud.
Til sammen er det ca 600 kvadratmeter med fasade hvor en-to personer har jobbet hele høsten fram til nyåret for å bli ferdig.
– Spesielt har innfesting av fasade- kassettene ved svalgangene vært en utfordring. Her har vi festet kassettene rett på rekkverk stolpene. Noe som vi måtte finne en god løsning på, sier Kjeverud.
Ellers er det produsert og montert gesimser, vannbrettbeslag, overgangsbeslag og andre tilpassingsbeslag rundt på bygget.

Balansert ventilasjon

Ventilasjon på bygget har Ingeniør Oddbjørn Hagen AS hatt ansvaret for. Vinmonopolet og Apotek 1 sine lokaler er i 1. etasje. Leieareal i 2. etasje har balansert ventilasjon med motorstyrte spjeld, støvfilter, varme-gjenvinner, varmebatteri, tillufts- og avtrekksvifte og innebygget kjøling. Anlegget har total kapasitet på ca 15 000 m3/h. I tillegg er det garasje med kapasitet på 2 100 m3/h. Et teknisk rom både i 1. og 2. etasje gir plass for aggregatene.
For de 23 leilighetene i tre etasjer er det montert balansert ventilasjon med støvfilter, varmegjenvinner, elektrisk varmebatteri og tillufts- og avtrekksvifte med en kapasitet på 200 m3/h. Aggregatet er montert i tak i bod på 3. etasje.

Andre Prosjekter