Ny flerbrukshall i Ullern

Publisert:

Paroc-elementer preger fasadene på den nye flerbrukshallen ved Ullernbanen i Ullern.

Fakta om prosjektet

 

Blikkenslager:
Brødr Iversby AS


Ventilasjon:
GK Inneklima AS

 

Tiltakshaver:
Kultur- og Idrettsbygg Oslo KF

 

Totalentreprenør:
Kruse Smith Entreprenør AS

 

Arkitekt:
Dyrvik Arkitekter AS

Ullern IF er utbygger av den nye hallen, som har både garderober og treningsfasiliteter for fotball, bandy, håndball og basket. Hallen er på totalt 4000 kvadratmeter, og har en kostnadsramme på 165 millioner kroner. Utvendig har Brødr Iversby AS hatt et omfattende prosjekt med blikkenslagerarbeidene. De har jobbet på prosjektet fra august til overlevering i februar.

Paroc-elementer og sinusplater

Arbeidet startet litt senere enn planlagt, men en mild vinter har gjort at det har vært få værmessige utfordringer med å sette opp fasadeplatene. På taket over hallen er det benyttet TRP-130 selvbærende takplater. På deler av taket rundt terrassen er det montert Sinusplater. I tillegg har Brødr Iversby levert et stort antall beslag på flerbrukshallen, blant annet toppbeslag. Det har blitt noe mer arbeid enn først antatt på prosjektet.
En utfordring har vært de trange forholdene på byggeplassen, og delvis vanskelig krantilkomst for montering av fasadene.

Ventilasjon

GK Inneklima AS har hatt ansvaret for ventilasjon, og har levert til sammen fem aggregater fra SystemAir. Total luftmengde er på 42 000 kubikk. Fire av aggregatene er av type DVCompact, hvor tre av dem har roterende gjenvinner, mens ett har kryssveksler.
Det femte aggregatet er av type SAVE VTR 150.

Andre Prosjekter