Ny stadion for Vålerenga

Publisert:

Vålerenga fotball har fått sin egen stadion i det som er utbygging av Vålerenga kultur- og idrettspark som nå er tatt i bruk også med et skolebygg. Blikkenslagerarbeidet har blitt mye mer omfattende enn først antatt.

Fakta om prosjektet

 

Blikkenslager:
Storo Blikkenslagerverksted


Ventilasjonsinstallatør:
Oras AS

 

Tiltakshaver:
Vålerenga kultur- og idrettspark

 

Arkitekt:
Arkitektgruppen lille frøen

 

Totalentreprenør:
Hent AS

Hent AS har vært totalentreprenør og de har gitt Storo Blikkenslagerverksted AS en jobb med blikkenslagerarbeid som i utgangspunkt var på 1 million kroner.
– Summen har mer enn doblet seg med tiden etter hvert som behov for beslag har dukket opp, sier Trym Aas.
De har utført arbeid med beslag på gesimser og rundt vinduer og dører.
– Det har blitt daglige bestillinger på ekstra arbeid, og det har vært avgjørende for økonomien i prosjektet å ha rutiner for varsling av tillegg, påpeker blikkenslageren.

Skole og barnehage

– Det er sjelden det bygges så omfattende og store idrettsanlegg her i landet, så dette har vært morsomt å være med på, sier Trym Aas.
Foruten fotballstadion så består anlegget av en ny videregående skole, barnehage og noe lokaler for bedrifter som alt er integrert under tribunene. Anlegget ligger i tilknytning til gamle ærverdige Valle Hovin skøytestadion som nå også har fått et lite løft.

Interiørdetaljer

– Vårt firma har også utført interiørdetaljer som har kommet til underveis. Det meste av disse arbeidene er utført i pulverlakkert aluminium etter fargeønsker fra byggherren, sier Aas.
Det meste av de utvendige arbeidene er utført i lakkert stål og Greencoat fra Lindab. Hadeland Pulverlakk AS har produsert større mengder med lakkerte aluplater som blikkenslageren klipte og knekte til beslag. Til sammen har de levert ca. 20 tonn med plater til prosjektet, dette gjelder både stål og aluminium.
Oras AS har hatt kontrakt med rørarbeid og ventilasjon. De har levert balansert ventilasjon som i hovedsak gjelder den nye videregående skolen som er bygd sammen med stadion. Total kapasitet er på 210 000 kubikk.

Andre Prosjekter