Nytt badeanlegg i Øystese

Publisert:

Øystese i Hardanger har fått en ny bad- og svømmehall med fornyelse av hotell, samt visningssenter for laks.

Fakta om prosjektet

Blikkenslagerarbeid:
Blikkenslager Flotve AS


Fasadeleverandør:
Prefa Gmbh


Ventilasjon:
Tecno Ventilasjon AS

 

Tiltakshaver:
Hardangerbadet KF

 

Hovedentreprenør:
LAB Entreprenør AS

 

Arkitekt:
Link Arkitekter AS

Svømmebassenget har 25 meters lengde, familiebasseng og terapibasseng. Hotellet er utbedret med ny restaurant, konferanserom, resepsjon og flere rom. Visningssenteret for laks og sjømat bidrar til et helhetlig tilbud i Øystese. Bygget er på 6 637 kvadratmeter pluss hotellet. Totalt har prosjektet kostet
185 millioner kroner, pluss kostnaden for oppussingen av hotellet, som utgjør 80 millioner.

Aluminiumsfasade

Blikkenslager Flotve AS har hatt jobben med å kle aluminiumsfasaden, samt gjort alt beslagsarbeid. På bassengdelen har de levert 680 kvadratmeter naturblank aluminium i Prefas veggrombe 44×44, som er levert gjennom Astrup. Til beslag er det brukt ubehandlede aluminiumsplater med 1 mm tykkelse. Ellers er det brukt lakkert aluminium gjennom Ventistål på deler av bygget. Det er montert gesimser på 330 meter på selve badet, og tekking av 95 vinduer på fire sider, som er produsert på verkstedet og montert på bygget.

Ventilasjon

Tecno Ventilasjon AS har levert ventilasjonsanlegget med tre aggregater fra Dantherm Dan-X til svømmeanlegget med luftmengde på 45 000 kubikk. Til det øvrige bygget er det fem Exhausto Smart-aggregater med luftmengde på 37 800 kubikk. Alle rom har behovsstyring via TROX X- Aircontrol med optimizer på ventilasjonsanlegget.

Andre Prosjekter