Nytt helsehus

Publisert:

Et interkommunalt helsehus er bygd ved Gardermoen Campus på Jessheim som samler helsetjenester for flere kommuner i området.

Fakta om prosjektet

 

Blikkenslager:
J Johnsen & Sønner AS


Ventilasjonsinstallatør:
Ingeniør Oddbjørn Hagen AS

 

Tiltakshaver:
Gc Helsehus AS

 

Totalentreprenør:
Hent AS

 

Arkitekt:
Nordic- Office of Architecture AS

 

Byggentreprenør:
Tiveta Innredninger AS

Bygget som er reist ved den nye LHL-klinikken er på 9500 kvadratmeter og har en totalkostnad på 220 millioner kroner. Hent AS har vært totalleverandør og har sørget for at bygget er reist i plattendekke og stålsøyler. Trapp- og heissjakter er i plasstøpt betong. Fasaden er bygd i tre og gips. Arbeidet med bygget har gått greit med godt samarbeid mellom ulike parter.

Forsinkelse tatt igjen

Eneste utfordring var at fasadeplatene som blikkenslager J Johnsen & Sønner AS skulle montere fikk sterk forsinket levering. Men dette klarte blikkenslageren å ta igjen med optimalisering av monteringsarbeidet. Kontrakten for blikkenslageren var på 8,5 millioner kroner. Leveransen inkluderte aluminiumskonstruksjon på fasaden med fasadeplater, gesimsbeslag og alle beslag rundt vinduer.

Rustfritt

Total overflate på fasade er på 2780 m2 og ble laget i rustfritt 304 “copper Wildhair”. Arkadiusz Klimek har vært prosjektleder for J Johnsen & Sønner AS og kan fortelle at fasadeplatene ble knekt og formatert i deres produksjonslokaler i Stavanger før de ble fraktet til bygget.
De installerte også kassetter på gangbro, og det ble installert aluminiumskassetter med RAL-farge under glass og på himling. Ingeniør Oddbjørn Hagen AS har hatt ansvaret for ventilasjonsanlegget på bygget.

Andre Prosjekter