Et markert design på fasaden preger det nye hotellet på Hellerudsletta.

Et markert design på fasaden preger det nye hotellet på Hellerudsletta.

Nytt spektakulært hotell

Publisert:

Verdens største hotellkjede Marriott åpnet dørene til et nytt hotell på Hellerudsletta, som er bygd opp i form av moduler med en spesiell fasade.

Fakta om prosjektet

 

Klimaentreprenør:
Randem & Hübert AS


Utvendig fasade:
Talitor Construction AS

 

Tiltakshaver:
Hellerudsletta Eiendom AS

 

Prosjekt:
Håheim Prosjekt AS

 

Arkitekt:
Apto (Nederland)

 

Styring/overvåkningsinstallatør:

KlimaControl AS

Hotellet som kalles Moxy Oslo X er bygd opp med moduler fra Italia med massivtre som har kommet i elementer. Utvendig er det fasade med aluminium med plater fra Hellas på lignende måte som konferanse-fasaden. Det er Talitor Construction AS som har hatt denne jobben. Her skaper de bitene med plater et spesielt mønster som gjør bygges helt spesielt.

Nederlandsk arkitekt

Håheim Prosjekt AS har stått for styringen av byggeprosjektet som ble overlevert til rett tid uten store problemer. Det er det nederlandske arkitektfirmaet Apto som har utformet et spill med ulike biter i forskjellge farger på fasaden som preger hotellet og konferansesenteret.
Randem & Hübert AS har hatt ventilasjon for hotellet med to komplette klimasystemer plassert på taket. Her er luftmengden 15 000 m3/h, på hver med komplett automatikk.

Gått etter planen

– Selv om bygget har kommet i moduler har det ikke gitt spesielle utfordringer for oss med ventilasjonen. Arbeidet har også ellers gått raskt og etter planen uten store problemer, sier Jan Thoresen hos Randem & Hübert AS.
Lobbyen som er mellom hotellet og konferansedelen har et eget aggregat med kapasitet på 10 000 m3/h.
Foruten den spesielle fasaden gjør det rosa hotellnavnet Moxy på toppen hele prosjektet litt ekstra spektakulært, som vises i landskapet.

Andre Prosjekter