Nytt LHL-sykehus er bygd med fire bygningskropper som skal gi rom for behandling for hjerte- og lungepasienter.

Samler helse i nytt bygg

Publisert:

Mange helsefunksjoner samles i Campus Gardermoen. En av disse er LHL-sykehuset som gir behandling til folk over hele landet.

Fakta om prosjektet

Blikkenslager:
Storo Blikkenslagerverksted AS

Ventilasjonsinstallatør:
GK Inneklima AS

Tiltakshaver:
Aspelin Ramm Eiendom AS

Totalentreprenør:
Hent AS

Byggentreprenør:
Efc Norge AS

Arkitekt:
Nordic- Office of Architecture AS

 

Et nytt tilbud samlokaliseres når LHL (Landsforeningen for hjerte- og lungesyke) fra nyåret er samlet i ett bygg med klinikkene Feiring og Glittre for et samlet behandlingstilbud for hjerte- og lungepasienter.
Sykehuset er bygd med fire bygningskropper på totalt i underkant av 30 000 kvadratmeter og inneholder blant annet seks operasjonsstuer og 5 angiolaber, røntgenavdeling, rehabiliteringsarealer og totalt 280 sengerom fordelt på hotell- og sykehusdelen.

Mye luft

Hent har vært totalentreprenør. I bygget er det stort fokus på miljø og energisparing.
Dette har også preget ventilasjonsanlegget som GK Inneklima har hatt ansvar for. Det er brukt store kanaler og 23 aggregater
med 230 000 kubikk, pluss 11 omløps-aggregater på 80 kubikk.
– Spesielt i operasjonssalene har det vært strengt trykkregime og fokus på luftretninger, sier prosjektleder Asbjørn Mortensen hos GK Inneklima.

Mange beslag

Storo Blikkenslagerverksted har hatt blikkenslagerarbeidet. Jobben har bestått i hovedsak av beslag på fasader, beslag på gesimser og en god del fasadefelt. I tillegg har de utført beslag på terskler og hjørner innvendig.
– I snitt har vi hatt tre mann gående på bygget i ett års tid. Utfordringene på bygget har vært innfestningene av beslagene da ingen av skruene skal kunne punktere klimaveggene, sier Trym Aas hos Storo Blikkenslagerverksted.
I fasadene er det benyttet lakkert aluminiumsplater fra Norsk Hydro levert gjennom Astrup. Det er benyttet sju tonn med lakkert aluminium, to tonn med rustfrie plater og ett tonn med aluminiumkompositt.

Andre Prosjekter