Skreddersydd fasade

Publisert:

Et nybygg i Persveien 26 i Oslo inneholder 7 300 kvadratmeter som Loomis AS skal bruke til kontorer, tellesentral og fasiliteter med parkering. Fasaden er skreddersydd.

Fakta om prosjektet

 

Fasadeentreprenører:
ArealBygg AS og Petal AS


 

Ventilasjonsinstallatør:

Bryn Byggklima AS

 

Tiltakshaver:
Ulven P26 AS

 

Totalentreprenør:
A Bygg Entreprenør AS

 

Arkitekt:
Kritt Arkitekter AS

 

Byggentreprenør:
Eide & Tønsberg Bygg AS

Bygget preges av en fasade som er produsert av Petal AS, som er en videreføring etter Hydro Aluminium Vik Verk. De leverer paneler til alle typer prosjekter, og har levert ca. 1300 m2 med fasadeplater til dette bygget. En stor andel av denne fasaden er laget med Petal sin skjulte innfestning og med spesialdesignede rammer rundt vinduene, som består av to plater med deres innlimte “backing” i mellom.

Spesialisert

– På dette bygget har det vært et tett og godt samarbeid med en svært dyktig arkitekt og flinke og kompetente montører som gjør at bygget nå fremstår med fine og gode detaljer, sier salgsingeniør Karsten Berentsen hos Petal.
Han er stolt over å kunne bidra til å gi dette og andre bygg et spesielt særpreg. Montasjen av fasaden er utført av ArealBygg AS som har spesialisert seg som fasadeentreprenør med fokus på lager og kombinasjonsbygg for næringslivet.

Fire aggregat

Totalentreprenør har vært A Bygg Entreprenør AS som har satt opp et bygg på 10 600 kvm og med en kostnadsramme på 104 millioner kroner. Underetasjen er i massiv betong og råbygget er av stål og elementer fra Prefab. Bygget ellers har klimavegger med vanlig bindingsverk og energiklasse B. I tillegg er det et parkeringsdekke på 1700 kvm med tak over.
Bryn Byggklima AS har hatt ansvar for ventilasjon med hjelp av Norconsult til prosjekteringen. Her er det levert VAV-system med fire aggregater. Kantinen har kapasitet på 2700 kubikk, kontorene i 1.-3. etasje har
18 000 kubikk, underetasjen har 15 500 kubikk og aggregatet for buet bygg med sluser til garasjedelen har 4000 kubikk.
Alle VAV-spjeldene kom ferdig programmert.

Andre Prosjekter