Masse beslag rundt på bygget har gitt mye arbeid for blikkenslageren.

Smart bygg for fremtiden

Publisert:

“Verdens smarteste bygg” med grønn profil skal gi rom for 1000 smarte arbeidsplasser når Atea-bygget i Oslo står ferdig.

Fakta om prosjektet

Blikkenslagerarbeid:
Storo Blikkenslagerverksted AS


Ventilasjon:
Bjerke Ventilasjon AS

 

Tiltakshaver:
Karvesvingen 5 AS

 

Totalentreprenør:
AF Gruppen Norge AS

 

Arkitekt:
LOF Arkitekter AS

IT-selskapet Atea sitt nye hovedkontor i Oslo er på 16 000 kvm. Bygget sertifiseres som Breeam-Nor Excellent, og er bygget etter passivhusstandard og Energiklasse A. AF Gruppen Norge AS har vært totalentreprenør, med Storo Blikkenslagerverksted AS som blikkenslager. De har blant annet hatt montasje av aluminiumskomposittplater på fasaden.

Søyler

Utvendig på bakkeplan er det montert et stort antall beslag i lakkert aluminium. Innvendig er det montert beslag i rustfritt stål. Materialer er levert av Astrup. Kontrakten for Storo Blikkenslagerverksted var opprinnelig på to millioner kroner, men prosjektet vokste med en rekke ekstraarbeider gjennom prosjektperioden. I gjennomsnitt har blikkenslageren hatt fire ansatte i et halv år på byggeplassen.

Ventilasjon

Bjerke Ventilasjon har hatt leveransen av ventilasjonsanlegget. De har montert Swegon desentraliserte aggregater i hver etasje. Total luftmengde er på 150 000 m3/h. Det er også levert komfort-kjølemaskin på ca 750 kW og prosesskjøling på ca 100 kW. Støvsugeranlegg er levert av Ventistål, mens IN-row datakjølere er levert av Schneider Electric Norge AS.

Andre Prosjekter