Alvdal Blikkenslagerverksted har levert separate ventilasjonsanlegg for Spar-butikken og leilighetene på toppen av.

Alvdal Blikkenslagerverksted har levert separate ventilasjonsanlegg for Spar-butikken og leilighetene på toppen av.

Terrassehus med butikklokaler

Publisert:

Midt i sentrum av Tynset er Rammsmoen terrasse bygd med fire etasjer, hvor det er næringsareal og parkering i 1. etasje.

Fakta om prosjektet

 

Ventilasjonsinstallatør:
Hamstad AS og Alvdal Blikkenslagerverksted AS

 

Tiltakshaver:
Tynset Eiendom AS

 

Hovedentreprenør:
SK Bygg AS

 

Arkitekt:
Norgeshus AS

 

Blikkenslagerarbeid:
SK Bygg AS

 

Bygget ligger sentralt i Tynset og har 23 leiligheter i ulik størrelse med balkong med flott utsikt. 900 kvadratmeter er satt av til næringsarealer. Arkitekten har jobbet med å bryte ned den lange bygningskroppen som er tredelt i mur foran svalgangene mot sør. Dette gir et mer spennende uttrykk og gir også balkongene skjermet uteplass.

Egen blikkenslager

SK Bygg AS har vært hovedentreprenør og stått for hoveddelen av byggingen. De har egen blikkenslageravdeling hvor en mann er ansatt, og har utført enkle beslag, pipehatter, takrenner og annet arbeid på Rammsmoen terrasse. I tillegg til utvendig arbeid, har de også i næringsarealet montert rustfrie beslag rundt søyler
og på kjøkken.
Entreprenør for ventilasjonen har vært Hamstad AS, som er en av de ledende landsdekkende leverandører innen ventilasjon, klimatekniske løsninger og byggautomasjon.

Balansert ventilasjon

De har hatt med seg Alvdal Blikkenslagerverksted AS til å montere balansert ventilasjon med varmegjenvinning av type CASA levert av Swegon AS. Ventilasjonsaggregatet er plassert inne i de 23 leilighetene, enten i VF eller i bod.
Avtrekk og frisklufttilførsel skjer gjennom kanaler i nedforet himling.

Gjenvinning

Det er levert separate anlegg for Spar-butikken som kommer i 1. etasje som har roterende gjenvinner, gjenvinning av kondensatorvarme fra kjøleanlegg i butikken, integrert kjøling, fjernvarmebatteri, samt mulighet for omluftskjøring på natt.
Det er også bygget eget anlegg for sosialrom i SPAR-butikken, garasje og boder. Aggregatet for SPAR har kapasitet på ca 8 500 m3/h, de øvrige henholdsvis 850, 3 000 og 2 000 m3/h. De er av typen DVCompact levert av Systemair AS. I tillegg er det separat avtrekk på SPAR-kjøkkenet.

Andre Prosjekter