Verdens høyeste trehus

Publisert:

Byggingen av det 85,4 meter høye Mjøstårnet i Brumunddal har bydd på mange spennende oppgaver innen både blikkenslagerarbeid og inneklima.

Fakta om prosjektet

Blikkenslager:

Elverum Blikkenslagerverksted AS

Ventilasjon:

GK Inneklima AS


Tiltakshaver:

AB Invest AS

Totalentreprenør:

Hent AS

Arkitekt:

Voll Arkitekter AS

Verdens høyeste trehus står nå klart i Brumunddal. Bygget er 85,4 meter høyt og består av totalt 15 000 kvadratmeter fordelt over 18 etasjer. Det inneholder leiligheter, hotell, kontorer, restaurant, fellesarealer og svømmebasseng.

AB INvest AS har stått bak utbyggingen med Hent AS som totalentreprenør i en samspillskontrakt. Ringsaker Vegg- og Takelementer (RVT) har stått for arbeidet på fasadene, og de har fått Elverum Blikkenslagerverksted AS til å prefabrikere beslag i syrefast stål 0,7.

Lange nedløp

Blikkenslageren har produsert og montert gesims på bygget, samtidig som de også har montert nedløp fra balkonger. Disse har et fall på 46 meter. Montøren har kjent på høyden når disse ble montert fra bom-lift. Totalt utgjorde jobben 1,2 millioner kroner for blikkenslageren.
Det har vært en spennende jobb for Elverum Blikkenslagerverksted å bidra til verdens høyeste trehus med montering av beslag som de har produsert.
Her har det vært stort fokus på innfestingen når gesims er montert 85 meter over bakken. Det er ikke hverdagskost på Hedmarken.
Det har også vært flere tilpasningsbeslag på bygget, og noe av dette har vært beslag på nedre delen av limtresøyler i kafeområdet med syrefaste plater.
Utvendig vises de syrefaste beslagene godt, og er med å prege byggets utseende.

Ventilasjon

Ventilasjonen er utført av GK Inneklima AS. Her har Ringsaker Blikk og Ventilasjon montert anlegget for GK i et todelt prosjekt. Til tårnet har IV produkt levert
12 aggregater som betjener hotell, møterom og konferansedel. Trox Auranor har levert luftfordelingsprodukter som inntak og avkastrister i syrefast stål.
33 leiligheter har enhetsaggregater fra Flexit. Totalt er det her 76 000 kubikk med luft. I tillegg kommer svømmebasseng med to aggregater på totalt 50 000 kubikk.
GK Byggautomasjon har levert SD-anlegg og styring for bygget.

Andre Prosjekter