Ny barnehage med mange buer

Publisert:

Akasia barnehage AS har fått bygd en ny menighetsbarnehage på Søreide i Bergen.

Fakta om prosjektet

 

Blikkenslagerarbeid:
D-Blikk AS


Ventilasjonsinstallatør:

Ventilasjon Varme Teknikk AS

 

Tiltakshaver:
Akasia Barnehage AS

 

Totalentreprenør:
Byggmester Markhus AS

 

Arkitekt:
Og Arkitekter AS

Byggmester Markhus AS har vært total-entreprenør på prosjektet, som har kostet 30 millioner kroner inkl. merverdiavgift.
Bygget er reist i betong, både i vegger, søyler og dekker. Deretter har byggmesteren laget klimavegger i tre med innsatte vinduer. Treveggene ble laget på verkstedet, og så montert på bygget.
Takkonstruksjonen har ståldragere, og selve taket er tekket med tradisjonell papp.
Det er i utgangspunktet valgt standard løsninger for bygget, men arkitekten har tegnet inn noen buer og arkitektoniske utfordringer som gir den nye barnehagen et spesielt preg.

Mange buer

D-Blikk AS har vært blikkenslager på prosjektet og sørget for å montere beslag rundt vinduer og dører, samt på gesimser, hvorav en del buede. De buede variantene var litt mer tidkrevende å produsere og montere enn de rette.
Alle beslag er i 0,9 mm pulverlakkert aluminium levert av Prefa AS.
Det er brukt ulike farger rundt vinduene. Noen av vindusbeslagene er grønne, mens andre har fått et mosegrått beslag. Sammen med andre beslag rundt på bygget, blir det mange hundre meter, og D-Blikk har derfor brukt flere måneder på arbeidet.

Ventilasjon

Ventilasjon Varme Teknikk AS har hatt ansvaret for ventilasjonsanlegget i prosjektet. Det er valgt aggregater fra Fläkt Woods, mens Lindab har levert luftfordelingsutstyr.
Total luftmengde på hele bygget er på 7500 m3/h, og ventilasjonsanlegget er tilrettelagt for SD-styring.

Andre Prosjekter