Ny brygge på branntomta

Publisert:

På branntomta etter gamle brygger er det oppført nytt bygg i bryggestil i Fjordgata 74/76 i Trondheim.

Fakta om prosjektet

 

Ventilasjonsinstallatør:
S Moe AS


Tiltakshaver:
Karl-Ove Bjørnstad Eiendom

 

Arkitekt:
Bergersen Arkitekter

 

Totalentreprenør:
Karl-Ove Bjørnstad

Noen år er gått siden den tragiske brannen i 2007, og etter at Fjordgata 80 ble ferdig nå Fjordgata 74/76 utbygd i tradisjonell bryggestil kombinert med moderne detaljer og funksjoner.
Midt i bygget er det en glassgård som er bygd opp av glassvegger for å få mest mulig sollys til alle leilighetene som er bygd. Dette har tatt noe av arealet.
Her er det bygd 12 leiligheter fra 40-80 kvm fra 2.-5. etasje. I første etasje er det næringsareal.

Under vann

– Foruten at vi måtte ta hensyn til utseende med fasaden, er bygget reist på vanlig måte. Eneste spesielle ellers er kjelleren som egentlig står under vann og er vanntett, sier daglig leder Mikal Bjørnstad hos entreprenøren Karl-Ove Bjørnstad AS.
Samme eier står bak utbyggingen av bygget med en grunnflate på 250 kvadratmeter. Totalsummen er på 40 millioner kroner og er utført med enkelt blikkenslagerarbeid fra Blikkenslager T Hågensen AS.

Tre og betong

De har lagt beslag rundt vinduer og gesimser og hatt noen enkle oppdrag på bygget ellers.
Bygget er reist i betong og bindingsverk med treverk mot front og gata for å gi det rette preget slik stilen fra gammelt var. Siv. Ing. Finn John Hansen har prosjektert rørlegger og ventilasjon installasjon som har gått stort sett etter planen, med til dels krevende plassforhold.
– Flott og få være med på slike prosjekt, sier Stian Skalmerås hos S Moe AS.

Andre Prosjekter