Randem & Hübert AS har levert behovsstyrt ventilasjon i OBOS Eiendoms nye kontorbygg Oslo K i Kværnerbyen.

Komplett system for behovsstyring

Publisert:

Randem & Hübert AS har levert behovsstyrt ventilasjon i OBOS Eiendoms nye kontorbygg Oslo K i Kværnerbyen.

Fakta om prosjektet

 

Ventilasjonsinstallatør:

Randem & Hübert AS

 

Byggherre:

OBOS Eiendom AS

 

Totalentreprenør:

Veidekke Entreprenør AS

 

Blikkenslagerarbeid:

Sigfred Bentzen & Sønn AS

 

Arkitekt:

Arcasa Arkitekter AS

Oslo K har 30 000 kvadratmeter med kontorarealer og rundt 10 000 kvadratmeter med parkeringsarealer, som gir rundt 200 parkeringsplasser. Bygget er et av de største kontorbyggene i hovedstaden. Byggherre er OBOS Eiendom.
Oslo K gir rom for 2000 arbeidstakere og har en kostnadsramme på cirka 690 millioner kroner. Eneste leietaker i bygget så langt er Nexans. Oslo K vil være sertifisert som Breeam Excellent og energiklasse A.

11 VENTILASJONSANLEGG

Ventilasjonsentreprenøren Randem & Hübert AS har hatt en leveranse på 50 millioner kroner i prosjektet, som har luftkjølte kjølemaskiner og fjernvarme. Totalt er det installert elleve ventilasjonsanlegg av type Gold 100 levert av Swegon. Den totale luftmengden er 324 000 m3/h. Randem & Hübert har levert ventilasjon, kjøling og automatikk, trykksetting, brannvifter, storkjøkken (kjøkkenhetter med Ansul slokkeanlegg og UV-lys, levert av Kro Produksjon) og sentralstøvsugeranlegg.

TRÅDLØST SYSTEM

Møteromssenter, auditorium, kantine og kontoretasjer er løst med modulprinsipp der det er montert Wise 2 behovsstyrt inneklimasystem fra Swegon. Systemet snakker sammen trådløst. Det er et fleksibelt og komplett system for å behovsstyre bygget; for ventilasjon, varme og komfortkjøling. Det er installert varmepumper for teknisk kjøling og varme i overgangsperioder.
Kontoretasjer er løst med oppvarming via luft (Ikke radiatorer). Det er montert radiatorer i plan 1 og 2, men ikke oppover fra plan 3–11, som er kontorlokaler, m.teromssenter og auditorium.

FEM SJAKTER MED Ø1000

Bygget er delt i fem s.kalte bygningsdeler; A, B ,C, D og E. Totalt er det elleve sjakter med .1000 mm spirorør som fordeler seg ut i plan 1 og plan 2 til sjakter, som igjen går opp gjennom de forskjellige bygningsdelene. Det har gjort det nødvendig med et stort teknisk rom hvor de elleve aggregatene står, med felles inntak og avkast
– Det har vært et spennende prosjekt. Det mest kompliserte har vært . avklare tekniske løsninger og tilpasse dette til leietakerne, sier avdelingsleder entreprenør Geir Thoresen i Randem & Hübert.

Andre Prosjekter