Teknikker Geir Hansen og daglig leder Espen Egset har jobbet med nytt bygg i Ørsta.

Teknikker Geir Hansen og daglig leder Espen Egset har jobbet med nytt bygg i Ørsta.

Nytt kommunalt fellesbygg

Publisert:

Ørsta kommune har brukt 108 millioner kroner på et fellesbygg for legesenter, legevakt og 20 omsorgsboliger med eget parkeringsbygg.

Fakta om prosjektet

Ventilasjonsinstallatør:
Egset Ventilasjon AS


Blikkenslagerarbeid:
Ørsta Vedlikehald AS

 

Totalentreprenør:
Veidekke Entreprenør AS

 

Arkitekt:
AG Plan og Arkitektur AS

Egset Ventilasjon har installert et moderne ventilasjonsanlegg. Bedriften er vant til å levere ventilasjonsanlegg for alle behov, og har også hatt ansvaret for kjøling av bygget.

Automatikk

Det er behovsstyring av luft med Greenzone fra Micromatic, som i likhet med x-aur fra OJ Electronics, er et perfekt system for ventilasjonsbransjen med plug and play-system, som gir full kontroll fra A til Å. Kanalsystemet er utstyrt med både VAV og CAV-spjeld, og har dessuten behovsstyring med CO2-temperaturføler samt bevegelsessensor.
Teknisk rom for både ventilasjons-anlegg og fjernvarmesentral har også nødstrømsaggregat for flere kommunale helsebygg. Det er levert to aggregat med total luftmengde på 16000 m3/h. Disse har innebygd automatikk og vannbåren varme med ettervarme tilknyttet fjernvarmeanlegget.

Avfallssjakt

Friskluftinntak er over tak og avkastluft i fasade på plan 1. Omsorgsleilighetene har CAV-funksjon. I tillegg har de eget kjøkkenavtrekk med avkast i yttervegg. Her har Egset Ventilasjon også prosjektert og levert avfallssjakt i rustfri utførelse med brannsikre innkastluker. Systemet inkluderer dessuten en enkel automatikk med alarm når container må tømmes. Det er levert prosesskjøling i avfallsrom og dataromkjøling.
Ørsta Vedlikehald AS har utført blikkenslagerarbeidet, som har for det meste bestått i enkle gesims- og vindusbeslag i lakkert aluminium levert av Ventistål AS.

Andre Prosjekter