Nytt legesenter og omsorgsboliger

Publisert:

Med fellesbygg for legesenter, legevakt, omsorgsboliger og parkeringsbygg, er det brukt rundt 108 millioner kroner på prosjektet i Ørsta.

Fakta om prosjektet

 

Ventilasjonsinstallatør:
Egset Ventilasjon AS


Tiltakshaver:
Ørsta kommune

Totalentreprenør:
Veidekke Entreprenør AS

Byggentreprenør:
Skår Bygg AS

Arkitekt:
AG Plan og Arkitektur AS

Det nye bygget gir en samlokalisering av legesenter og legevakt. Samtidig er det bygd 20 omsorgsboliger. Alt dette har kostnadsramme på 108 millioner kroner, hvor omsorgsboligene utgjør 70 millioner kroner, legevakt 10 millioner kroner og legesenteret 29 millioner kroner.
Egset Ventilasjon AS har hatt ansvaret for ventilasjon på bygget. De er vant til å levere profesjonelle ventilasjonsløsninger for alle behov. Her har de levert et teknisk rom i første etasje for både ventilasjonsanlegg og fjernvarmesentral. I tillegg er det plassert nødstrømsaggregat for å dekke flere kommunale helsebygg i området.

Automatikk

To aggregat med total luftmengde på 16000 m3/h er levert. Aggregatet har innebygd automatikk og vannbåren varme med ettervarmebatteri tilknyttet fjernvarmeanlegget.
Det er valgt behovsstyring av luft med greenzone fra Micromatic. Greenzone eller x-air fra OJ er et egnet system for ventilasjonsbransjen. Systemet er lett å installere og gir kontroll fra A til Å. Kanalanlegget er utstyrt med både VAV og CAV-spjeld. Det har behovsstyring med Co2/tempføler, samt bevegelsessensor.

Gesimsbeslag

Friskluftinntak er over tak og avkastluft i fasade på plan 1. Omsorgsleilighetene har CAV-funksjon. I tillegg har de eget kjøkkenavtrekk med avkast i yttervegg. I tillegg til ventilasjon har Egset Ventilasjon også prosjektert og levert avfallssjakt i rustfri utførelse med brannsikre innkastluker.
Ørsta Vedlikehald AS har hatt blikkenslagerarbeidet, som for det meste har bestått i enkle gesims- og vindusbeslag i lakkert aluminium levert av Ventistål AS.

Andre Prosjekter