Rheinzink skifter nå navn på sine produkter, samtidig som de planlegger å lansere flere nyheter i utvidet spekter.

– I løpet av høsten vil vi lansere mange nye overflater i sink, sier Erling Lyche hos Rheinzink Norge til Blikkenslagere.no.

De tre nye produktlinjene får navnene Rheinzink Classic, Rheinzink artCOLOR og Rheinzink prePatina.

Classic er den mest originale av alle materialer og er basisen for de andre produktlinjene. Den blanke versjonen har bevist seg selv i mer enn 50 år og avhengig av været vil dette produktet patineres over tid.

artCOLOR har en ubegrenset design i en rekke farger med den anerkjente prePATINA-linjen og er produsert i henhold til NS EN 988 og TUV Rheinland quality zink-kriteriene.

Alle platene leveres med en beskyttende folie.

Nå er prePATINA verdens eneste naturlige forpatinerte overflate og plater og coils er tilgjengelig i Bluegrey og Graphitegrey.

Nye konsollkroker

Nå lanserer Rheinzinken mantlet konsoll krok med samme kvalitet og overflate som deres takrenner.

Nå lanserer Rheinzinken mantlet konsoll krok med samme kvalitet og overflate som deres takrenner.

Samtidig lanseres nyheten med konsollkroker som nå er mantlet med sink fra Rheinzink.

Den har to forpatinerte overflatene Bluegrey og Graphitegrey. Krokene kommer i størrelsene 280 og 333 mm (til 125mm og 150mm takrenne).

Krokene er forskyndt med en sinkfjær både foran og bak for å holde takrenne på plass.

Initiativet til lanseringen av disse mantlede konsollkrokene er tatt på bakgrunn av etterspørselen etter slike kroker til prosjekter hvor det estetiske er spesielt ønsket.

Håper på god respons

Disse nye mantlede konsollkrokene oppfyller dette ønsket i det de mantlede krokene patineres videre på samme måte som takrennene vil gjøre og blir dermed i ett med hverandre.

– Vi håper at de nye konsollkrokene også vil bli tatt godt i mot av norske arkitekter og blikkenslagere, som hittil har måttet tatt til takke med å lakkere de galvaniserte krokene i RAL farget tilnærmet de sinkfarger vi har på våre forpatinerte overflater, skriver Rheinzink i en pressemelding.

Mens overflaten er ny, er det ingen endring på monteringen av konsollkroker, som uten bruk av noen spesialverktøy, på det loddrette forkantbordet. Det betyr at konsollkroken og takrennen også kan monteres etter at undertaket er lagt.

Erling Lyvhe på stand for Rheinzink under Nordbygg-messen.

Erling Lyvhe på stand for Rheinzink under Nordbygg-messen.