Mange hadde sett for seg en tur nordover for å oppleve lyse netter, faglig innhold og en sosial møteplass. På nyåret kom avgjørelsen fra avdeling Troms og Finnmark om at covid-19 gjorde det umulig å arrangere et fysisk landsmøte.

I stedet ble det i år et digitalt landsmøte, uten alle de andre vanlige aktivitetene.

– Vi vet om mange som hadde sett frem til å komme til Tromsø. Derfor ble det ønske om å kunne prøve igjen om to år, sier nestleder Kenneth Bertheussen i VBL avdeling Troms og Finnmark.

Hotell var bestilt og avbestilt flere ganger, før det ble endelig klart at arrangementet ikke kunne gjennomføres. Nå er avdelingen i gang med å planlegge på nytt om to år og har fått et formelt vedtak i VBL-styret for at Tromsø bli landsmøteby i 2023. Foreløpig dato er satt til 10. juni.

Se på ny bydel

– Da er snøen borte, temperaturen som regel bra og mange kan oppleve distriktet i tillegg til selve landsmøtet, sier Bertheussen.

Et av de planlagte innslagene i år var en tur til det nedlagte verftsområdet som nå er i ferd med å bygges opp til en ny bydel, med et stort innslag av godt blikkenslagerarbeid.

– Om to år er dette kommet enda lenger og vil bli fint å vise fram til landsmøte-deltakerne, sier Bertheussen.

Han ser for seg at flere ektefeller og også ansatte i bedrifter kan bli med på turen nordover og lover spennende opplevelser. Ennå er det for tidlig å si konkret hvordan opplegget blir, men det er viktig at VBL-medlemmene begynner å tenke på landsmøtet om to år allerede.