Situasjonen er etter påske langt lysere enn slik Kasper Kaarbø følte det noen uker før. For et par år siden startet han Kaarbø Metall og har brukt tiden til på å bygge opp bedriften. I mars så det meste mørkt ut og usikkerheten for hvordan fremtiden skulle bli var stor.

– Så langt har det vært jevnt sig med oppdrag, og nå går alt nesten som normalt. Foreløpig har jeg nok prosjekt ut mai, sier Kasper Kaarbø til Blikkenslagere.no.

Han ser ikke lenger så mørkt på situasjonen, selv om det er vanskelig å spå om fremtiden og kunder han har hatt opplever betalingsproblemer.

Også andre blikkenslagere har opplevd lysere tider etter påske.

God aktivitet

Tormod Hagren i Krogseth AS har god aktivitet, men har innført strenge smitteverntiltak. 

Tormod Hagren i Krogseth AS har god aktivitet, men har innført strenge smitteverntiltak. 

For Krogseth AS i Sarpsborg er det for tiden nok å ta fatt i, og i påsken måtte de gjøre ekstra servicearbeid hos industribedrifter som har tatt pause.

– Her er alle ansatte i arbeid og prosjektene går som normalt, men med strenge smitteverntiltak, sier daglig leder Tormod Hagren hos Krogseth AS.

I karantene

Hos J Johnsen & Sønner AS i Stavanger er problemet at de har for få arbeidere til prosjektene som er i gang.

– Vi har stort sett prosjekter som svømmehall, idrettsanlegg og forretningsbygg som går sin gang i disse tider. Problemet vårt er at mange av arbeiderne som pendler fra Polen ikke kommer seg hit igjen etter å ha vært hjemme, sier daglig leder Alfred Randeberg.

Av 40 ansatte er det nærmere 30 som opprinnelig bor i Polen, og som pendler frem og tilbake. Med korona-krise har Polen blitt stengt ned, og de får problemer med å slippe ut.

– Kommer de tilbake hit må de i 14 dagers karantene. Men største problem nå er at de ikke får papirer til å reise ut av Polen. Dette gjør at vi sliter med å ha nok folk på byggeplassene, sier Randeberg.

Han har så langt ikke merket så mye nedgang i arbeidsmengde den siste måneden.

Ikke bare negativt

Styreleder i Ventilasjons- og Blikkenslagerslagerbedriftenes Landsforbund (VBL) Jan Henrik Nygård opplever at situasjonen er veldig varierende rundt omkring i landet. Noen går nærmest som normalt, mens andre sliter.

– Ting er ikke bare negativt. Det er trist for de som rammes mest, men dette gjelder for oss alle på ulikt vis. Oppgaven nå er å gjøre det beste ut av situasjonen, sier Nygård. Han råder bedriftene til å bruke muligheten til å se om det er nye muligheter som man ofte ikke ser i en travel hverdag.