Som et samlingssted for idrett og aktivitet for beboerne i Ulsteinvik ble det på nyåret åpnet dørene til et bygg som vekker interesse over hele landet.

Nå er nybygget ett av tre bygg som kan bli kåret til årets bygg for byggkvalitet. De to andre kandidatene er Moholt 50/50 i Trondheim og Youngskvartalet i Oslo.

Da bygget i UIsteinvik ble åpnet, ble det allerede da sagt at dette er et signalbygg der kommunen har brukt penger på god kvalitet. Om kvelden lyser den store glassfasaden opp som en diamant. I tillegg er mørke sinkplater i kombinasjon med eksponerte konstruksjoner av plasstøpt betong også en viktig del av byggets utseende.

1900 kvadratmeter sink

Det er Blikkenslagermester Even Helgesen AS som har hatt jobben med å montere patinert 0,8 grafittghrå Rheinzink på bygget. 1900 kvadratmeter med sink-fasade preger bygget hvor det har vært skivetekking med tre ulike bredder.

– Ulsteinvik er et lite sted sammenliknet med de store byene som Oslo og Trondheim, men det viser at mindre kommuner kan være med å bidra til god byggkvalitet. For vår del handler Ulstein Arena først og fremst om å satse på barn og unge sine oppvekstsvilkår. Bygget har i tillegg vært et godt bidrag til sentrumsutviklingen i Ulsteinvik. Vi er svært glade for nominasjonen til finalen og håper naturligvis at vi skal vinne prisen, sier ordfører Knut Erik Engh i Ulsteinvik til bygg.no.

Statsråd deler ut

Formålet med prisen er en hederspris som har som formål å løfte frem bygg som forbilde for å heve, fornye og utvikle byggkvalitet lokalt og nasjonalt. Dette er en videreføring av Statens byggeskikkspris og deles ut av Kommunal- og moderniseringsdepartementet.

Utdelingen skjer 31. oktober på Vulkan Arena i Oslo av kommunal- og moderniseringsminister Monicva Mæland og juryleder Erling Lae.

Juryen var på befaring på de seks byggene som var nominert i august, og plukket ut tre av dem til selve finalen.

Totalt er det 80 forslag på bygg som har vært med i konkurransen.

Her er presentasjonen av bygget på blikkenslagere.no