Vestsiden sykehjem til 200 millioner kroner i Porsgrunn stod ferdig for fire måneder siden. Etter massivt snøfall i januar begynte det å renne vann innvendig, og tre beboere måtte evakueres. Dermed måtte snø måkes vekk og taket sjekkes for mulig hull. Etter hvert ble det funnet et lite hull som hadde gått gjennom kvalitetskontrollen da bygget stod ferdig.

– Det har rent inn vann gjennom et hull i takpappen. Dette hullet er nå tettet, forteller Ole Henrik Lia, påtroppende eiendomssjef i Porsgrunn kommune til Telemarksavisa.

Det er entreprenøren Kruse Smith AS som har hatt hovedentreprisen på bygget, og de har brukt en underentreprenør for taktekkingen som har utført arbeidet.

Tett i ett år

Halvparten av taket på 1000 kvadratmeter har blitt sjekket centimeter for centimeter. Ingen vet hvordan hullet på et par centimeter har oppstått, men det ble ikke oppdaget ved kontroll.

– Taket har vært sjekka tidligere. Og taket har vært tett i rundt ett år. Men det var svært spesielle værforhold i forrige uke. Da fikk vi testet taket ordentlig. Det er bra at denne feilen ble avdekket i garantitida, sier Lia  til avisa.

Kastet ut firma

På spørsmål om de ikke har gjort grundigere undersøkelser siden taktekkerfirmaet har gått konkurs to ganger tidligere, svarer kommunens prosjektleder Gunnvor Svartdal:

– De har gjort en god og rask jobb for å tette lekkasjen. Jeg har også gode erfaringer med dem fra andre byggeprosjekter, sier hun og viser til at de har kastet ut et par andre aktuelle firma underveis fordi de ikke levde opp til standarden.