Skole og opplæring

Kjekt med allsidig hverdag

Selv om det er utvendig blikk som er mest spennende, synes Ida Belinda L. Lillenes det er fint med variasjon hvor hun også må hjelpe til på verkstedet og innen ventilasjon.

Publisert

Nylig tok trebarnsmoren svennebrev i ventilasjons- og blikkenslagerfaget, og nå er hun også i gang med mesterbrev.
Allerede i 2008 begynte hun i Norblikk. Da hadde hun blitt permittert i en annen montørjobb og fikk prøve seg hos blikkenslageren i Florø. Her trivdes hun så godt at hun begynte som hjelpearbeider.
– Da jeg begynte fikk jeg være med som håndlanger både på tak og fasade, og på ventilasjon. Det var nok utvendig jeg trivdes best, sier hun.
Likevel synes hun det er fint at hele faget er samlet og trives i en bedrift som har begge deler. Norblikk har to faste ansatte som jobber mest med ventilasjon. De andre jobber enten på verkstedet eller med tak
og fasade.


– Jeg var senest i går ute på en ventilasjonsjobb, og synes det er spennende med litt variasjon i hverdagen, sier Ida Belinda.


Etter litt tid fikk hun prøve seg mer og mer, og har de siste årene jobbet for å ta svennebrevet som hun nylig bestod.


– Det er kjekt å ha papirene i orden og å få en skikkelig utdannelse. Jeg valgte helt feil yrke som ungdom, men har nå funnet det jeg trives best med, sier hun fornøyd.


Nylig har hun jobbet med en fasade i Førde som dekkes med aluminium. Det er ulike typer jobber og utfordringer i hverdagen som er med på å gjøre jobben spennende.


– Det er variasjonen og det at vi møter utfordringer og må tenke som appellerer mest med denne jobben. At jeg også jevnlig er med på ventilasjonsjobber er bare positivt, sier hun.


De åtte ansatte i Norblikk bruker sine ansatte der de trengs, og søker hele tiden å øke kunnskapen innenfor hele fagfeltet.

Tar mesterbrev

Ida Belinda L. Lillenes er ikke før ferdig med svennebrevet, før hun gyver løs på mesterbrevet.
Her startet hun med studier etter ferien og regner med å være ferdig innen to år.
– Med tre barn på 2, 4 og 6 år, fullt arbeid og jobbing med mesterbrevet er det nok å fylle dagene med, innrømmer hun.
Fra før har to i bedriften mesterbrev, og kanskje er det flere som vil ta dette.
– Jeg synes det er greit å kunne ta mesterbrev slik at jeg har det, så får vi se hva jeg skal bruke det til. Det er spennende å få mer kunnskap om faget, og siden jeg ikke tok utdannelse i starten er det ekstra kjekt å kunne lære mer.

Trenger teori

Ida Belinda synes det er mye å sette seg inn i med mesterbrevet, men samtidig ser hun at det er givende å lære mer teori om faget hun har jobbet med i snart 10 år.
Kravene til kunnskap og fagkompetanse øker i bransjen. Derfor synes blikkenslageren i Florø det er greit å kunne øke også den teoretiske kunnskapen i tillegg til god praksis.
– Det er spennende å lære teori om ting vi holder på med i praksis, sier Ida Belinda L. Lillenes.

Powered by Labrador CMS