Denne påstanden kommer Norges Takseringsforbund (NTF) med og får delvis tilsvar fra næringen som mener dette er overdrevet.

– Det er alt fra innredninger til vinduer og dører, til stål i dårlig kvalitet, sier fagdirektør i NTF Espen Fuglesang til nettavisen E24  og svarer klart ja på spørsmålet om nye boliger har blitt for dårlige.

– Ja i hvert fall deler av boligene. Dette er en klar trend som rapporteres av våre takstmenn som er ute på oppdrag, sier Fuglesang.

Boligprodusentene som er bransjeorganisasjonen for boligbyggere mener dette er feil og Per Jæger sier til nettavisen at dette blir totalt useriøst.

– Boligene har blitt mer energieffektive, vi har nesten ikke hus som blir skadet av vind og regn, og klageantallet holder seg stabilt, uttaler Jæger.

Dette får ikke NTFs fagdirektør til å bremse kritikken.

Feilmonteringer

– Det er jo ingen tvil om at ganske mange byggefirmaer spekulerer i å kjøpe varer fra utlandet for å spare kostnader, sier Fuglesang.

Om han ikke navngir konkrete utbyggere, men antyder at dette gjelder spesielt firmaene som utnytter billig utenlandsk arbeidskraft.

– Her gjøres feilmonteringer som kan få ganske store økonomiske konsekvenser i ettertid, sier Fuglesang til E24.

Han ser at mange av de billige varene som importeres kommer fra Polen og omliggende land.