Småblikk

Dårlig ventilasjon kaster ut TV-kokk

Vår alles TV-kokk Ingrid Espelid Hovig er en av pasientene som blir kastet ut når et sykehjem i Oslo må stenge blant annet på grunn av dårlig ventilasjon.

Publisert

93-åringen som lærte flere generasjoner godt matvett er blant de som nå må flytte ut av Frognerhjemmet i Oslo. Sykehjemmet drives av stiftelsen Frogner Menighets Hjem og har hatt avtale med Oslo kommune, men fra nyttår blir det slutt.

Bakgrunnen for stengingen er at sykehjemmet ikke har toalett og bad på alle rom, og at ventilasjonsanlegget er for dårlig til å tilfredsstille dagens krav. Derfor må 52 pasienter ut og 85 personer mister jobben sin.

Nå er det full krangel mellom ulike parter som reagerer på det som skjer.

Eldrebyråd i Oslo Tone Tellevik Dahl (Ap) sier til Dagbladet at tilbyderne av sykehjemsdrift på pålagt å innfri både statlige og kommunale krav.

– Det stilles kriterier til kvalitet i både drift og byggteknisk standard, for å sikre beboerne et godt tilbud gjennom hele kontraktsperioden. Branntekniske krav, krav til ventilasjon og beboerrom med bad i tråd med dagens krav er viktige forhold når sykehjem blir vurdert til ikke å oppfylle dagens og fremtidens krav, sier eldrebyråden til avisa.

Oslo har flere andre lignende sykehjem som nå trues med å bli lagt ned om ikke kravene til teknisk standard blir oppfylt.

Powered by Labrador CMS