Småblikk

Måtte bygge takrenner innendørs

Da vannet fosset inn gjennom vinduet måtte ansatte bygge takrenner inne for å ta unna vannet som kom.

Publisert

Over en halv milliard kroner skal brukes på å pusse opp fylkeshuset for Hordaland i Bergen. Over tid har vann trengt inn i det nedslitte bygget, og ansatte har måttet ta i bruk kreative løsninger.

– Dersom det blæs hardt på denne sida av bygget og det regnar mykje, då er det vått på golvet når eg kjem på kontoret, sier Pål Kleive til NRK Hordaland.

Med kontor i fjortende etasje i fylkesbygget må han og andre lage en takrennekonstruksjon som sender vannet fra vinduskarmen og ned i ei bøtte for å unngå vann på gulvet.

Nå vil fylkeskommunen bruke opp mot 600 millioner kroner på å ruste opp kontorbygget. Fylkesmannen våger ikke å vente lenger.

– Det lek inn gjennom og rundt vindaugo, me har lekkasjar inn i fasaden og bygget er ikkje tett, verken for vind eller vatn, uttaler fylkesrådmannen.

Han frykter sopp i veggene som vil gjøre arbeidsmiljøet uakseptabelt.

Sparer 80 % energi

Selv om oppussing vil koste, regner fylkeskommunen at de også sparer inn en del. I dag leier de lokaler også andre steder, men etter oppussingen vil det bli plass til alle ansatte i samme bygg.

Utregninger viser at de kan spare opp mot 80 % av energibruken på hver kontorplass etter en rehabilitering. Når arbeidet starter neste år, må de ansatte midlertidig flytte ut.

Powered by Labrador CMS