Tross at mange blikkenslagere har mye å gjøre blir mange sterkt hindret i all snøen som har kommet sør i landet. For flere betyr det at byggeprosjekt stopper opp.

– Både vi og andre blikkenslagere har mer enn nok å gjøre, men blir hindret på grunn av all snøen, sier Geir Salvesen i Salvesen Blikk og Ventilasjon AS.

Kristiansandsbedriften er som andre i området vant til at snøen skaper hindringer om vinteren, men i år har det vært ekstra mye snø.

– Vi prøver å legge til rette for å gjøre arbeidet mens det er lite snø, men det er ikke så lett å beregne med slike mengder som i år, sier Salvesen.

Han har stående et titalls pipehatter som venter på bedre værforhold til å bli montert, og det er ikke like lett å finne annet arbeid i påvente av at snøen minsker.

Heftig

– Dette er heftig. Jeg kan ikke huske sist gang det var sånne mengder snø som skaper store problemer, sier Trym Aas hos Storo Blikkenslagerverksted AS.

Han kommer akkurat fra en større byggeplass i Oslo når vi snakker med ham, og han forteller at det er besluttet at alt byggearbeid stoppes på grunn av snøen.

– Vi kommer oss ikke til byggeplassen fordi de ikke får kjørt bort all snøen, og det ligger snø over alt, sier Trym Aas.

Mange steder rundt i Oslo er det en meter snø, og det kommer jevnt med påfyll hver uke. Nå er det meldt nye 20 cm torsdag.

– Bare det å kjøre i Oslo-området er en utfordring. Trafikken går i halv fart og det er nesten umulig å parkere, sier Aas.

Han forteller at alt takarbeid er satt på vent, men at noe fasadearbeid er mulig.

Tre jobber på is

Også Geir Albretsen hos Albretsen & Grohshennig AS føler snøen tynge som blikkenslager.
– Vi måtte måke fram kanaler, piper og veluxvinduer på et borettslag vi jobber med. Det er nok snø i Oslo nå, sier Albretsen.

Han har tre jobber som per i dag er lagt på is på grunn av mye snø.

– Men vi er heldig da vi kan prioritere andre arbeider imens, sier han.

Blikkenslagerne drukner i snø, slik som på dette taket i Oslo.

Blikkenslagerne drukner i snø, slik som på dette taket i Oslo.

Unormalt

– I år har det vært unormalt mye snø og enkelte jobber har vi blitt hindret fra å utføre utvendig, sier Rasmus Hansen hos Blikk Teknikk AS i Stavanger.

Blikkenslageren var klok nok til å gjøre unna arbeid på hytter i Sirdal før vinteren satte skikkelig inn. Nå er det flere meter snø og vanskelig å gjøre en jobb.

– Selv om vi har måtte avbryte enkelte jobber på dager med mye snø, har vi brukt tiden på verkstedet på andre forefallende oppgaver, sier Hansen.

Geir Salvesen rapporterer om mye å gjøre, men problemer med snøen på Sørlandet.

Geir Salvesen rapporterer om mye å gjøre, men problemer med snøen på Sørlandet.

Foto: Anders Tøsse, Vest Vind Media