Først fortalte Flexit under sin Proffpartnersamling om arbeidet med produktet og hvordan det fungerer i praksis. Deretter kunne alle beskue det på nært hold under VVS-dagene i Lillestrøm, og mange var nysgjerrig.

– Et nytt produkt som Eco Nordic krever økt kompetanse. Da er det en stor fordel om dere som skal selge produktet innehar mest mulig kunnskap som kan gis til kunden, sier Flexits partneransvarlig for Eco Nordic, Eivind Kolstad.

Han kan fortelle om stor interesse og innrømmer at det er deilig å endelig få produktet på markedet. For det har tatt lang tid fra første gang planene om en optimalisert enhet med varmtvann, varmepumpe og ventilasjon var lansert.

13 hus har fått testet produktet og nå er det opp til ventilasjon- og blikkenslagerbransjen å bidra til at dette blir en suksess.

Klimasentralen finnes to varianter. W4 har tappevarme og ventilasjon og ble lansert før sommeren. WH4 er nå klar med varmepumpe i tillegg.

– Dette produktet er servicevennlig og lett å komme til på framsiden. Her er det også plass til andre rørleggerdeler, sa Kolstad til Proffpartnerne.

Eivind Kolstad presenterte Eco Nordic for Proffpartnerne.

Eivind Kolstad presenterte Eco Nordic for Proffpartnerne.

Foto: Anders Tøsse, Vest Vind Media

Også i kulde

Han pekte på at sentralen har en total virkningsgrad på over 90 prosent og en SFP-faktor lavere enn 1,5. Dette er et produkt beregnet på det nordiske markedet med 3 kW helt ned mot minus 25 grader.

En fordel som blir trukket fram er at med produktet kan det lempes på krav til tykkelse på vegger og isolasjon.

– Spesielt vil arkitekter være glade for å kunne unngå for tykke vegger. Det er et godt salgsargument, sa Kostad på seminaret.

Han mener Eco Nordic er et produkt som er godt egnet for ventilasjonsbransjen, både når det gjelder salg og montasje. I tillegg til Eco Nordic lanseres appen Flexit GO. Den gir brukeren tilgang til alle klimadata og styring av temperaturer direkte fra mobilen.

– Her kan kunden til enhver tid få opp statistikk for bruk av energi, sjekke når varmepumpen slår inn og han får varsel når det er behov for service, sa Johan Myrman som er produktsjef i Flexit og som har vært med i utviklingen.

Lite alarmer

Tilbakemeldingene fra de som har testet produktet er gode. Produktet har en beregnet levetid på 15 år, tilsvarende andre lignende produkt.

– Om et par uker vil de første bestillingene leveres ut til kunde og vi er i dialog med mange husprodusenter som har vist interesse. Spesielt vil vi ha dialog med arkitekter som kan ha interesse av å bruke Eco Nordic, sier Eivind Kolstad.

Etter innleggene på Proffpartner-samlingen var det kort gruppearbeid hvor flere av deltakerne kom med innspill om at rørleggerne ikke vil gi fra seg dette markedet frivillig.

Andre pekte på at det er viktig med kunnskap for entreprenøren som skal levere produktet. Samtidig ble det vist til at det er viktig for ventilasjonsbransjen å ta tak i dette produktet før andre tar markedet.

Flexit fortalte at det finnes andre lignende produkt på markedet, men de mener disse har lavere effekt. Eco Nordic har tappevann på 65 grader som skal være høyest i klassen. I tillegg har sentralen roterende gjenvinner som skiller dem fra andre som er lansert så langt.

Johan Myrmann har vært med på å utvikle Eco Nordic.

Johan Myrmann har vært med på å utvikle Eco Nordic.

Foto: Anders Tøsse, Vest Vind Media