Blikkenslageren har kun flyttet 500 meter fra flyhangaren på Skattøra etter 10 års leie. Nå har de kjøpt en bygning på 600 kvadratmeter fra 1989. Tom Dreyer og hans ansatte flytter inn til sommeren.

– Nå får vi bedre fasiliteter for både garderobe og kontorer, samtidig som verkstedet har større takhøyde, sier Tom Dreyer som startet bedriften i 2008.

Han driver Blikkenslager Tom Dreyer AS med 11 ansatte og er glad for å få bedre plass og mer moderne lokaler.

Travle dager har gjort at de ikke har hatt tid til å få alt på plass, men maskinene r på plass i det nye lokalet. Det nye verkstedet er på 350 kvadratmeter, 110 kvadratmeter større enn det gamle verkstedet. En del av arealet i det nyervervede bygget leies ut til en rørlegger og en dekkforhandler foreløpig.

– Her har vi muligheter for å utvide på sikt om det trengs og ta i bruk mer av bygget. Det vil nok komme raskere enn vi tror. Uansett har vi nå langt bedre forhold enn vi har hatt i de siste årene, sier Dreyer.

I de nye lokalene blir det et kundemottak der det også blir plass til å profilere produkter for salg.

Lærling Daniel Mortensen går veien som mange andre før har gjort i bedriften med fokus på kompetanse.

Lærling Daniel Mortensen går veien som mange andre før har gjort i bedriften med fokus på kompetanse.

Satser på lærlinger

Lærlinger er viktig for å sikre faget. Bedriften har en lærling som har ett år igjen, og nå begynner en til, slik at de til sammen blir 12 ansatte.

– Vi har godt samarbeid med Kvaløya videregående skole for å rekruttere nye blikkenslagere. Det er viktig å vise oss frem på skolen, og få elever hit for å få prøve seg i faget, sier Tom Dreyer som nå har 8 ansatte med svennebrev og 2 ansatte som har mesterbrev.

Flere store prosjekter

Dette året har hatt god aktivitet. Litt av travelheten i har hatt sin årsak i at flere av oppdragene har blitt større enn først planlagt som en følge av tilleggsarbeider.

Oppdragene kommer gjerne gjennom faste entreprenører. De samarbeider med ofte med entreprenører som Peab (Bjørn Bygg), Consto, Hent, Nord-Tre og Econor . I den senere tid har de utført flere større prosjekter. Blant disse er den nye havneterminalen, den nye A-fløya på UNN (sykehuset), pasienthotellet og Fram 2.

Bedriften har også noe av sin aktivitet knyttet til ventilasjon, alt fra enkle oppdrag som å bytte vifter til å ha totalansvaret for prosjektering og utførelse. De er også godkjent Flexit Proffpartner.

Tom Dreyer har drevet firmaet i 10 år.

Tom Dreyer har drevet firmaet i 10 år.

Båndtekking på Svalbard

– Nå skal vi en tur til Ny-Ålesund på Svalbard for å gjøre en båndtekkingsjobb i aluminium. Vi har vært i Longyerbyen tidligere også, og får av og til forespørsler derfra, sier Tom Dreyer som også har to sønner som jobber i bedriften.

Han startet selv som sveiser i 1983 og gikk videre som blikkenslager i 1985. Svennebrevet tok han i 1989 og mesterbrevet i 1996. Siden har han gått gradene fra vanlig blikkenslager til bas, formann, avdelingsleder og daglig leder i andre bedrifter før han startet egen virksomhet for 10 år siden.

 

Lokalene har fått tydelig skilting slik at kundene finner frem.

Lokalene har fått tydelig skilting slik at kundene finner frem.