Nyheter

Michael Krosby synes det er kjekt å satse for seg selv.

Suksess med eget firma

Han ønsket å jobbe for seg selv og startet opp eget firma. Nå har Krosby Ventilasjon AS hendene fulle med oppdrag og vurderer å utvide.

Publisert

Siden oppstarten i mars har Krosby Ventilasjon AS i Ørje hatt nok av oppdrag. Foreløpig jobber Michael Krosby alene, men ser for seg at det vil bli ansatt flere etter hvert.

– Jeg blir stort sett leid inn av andre entreprenører til å montere ventilasjon. Det er mye jobb på restauranter, butikker, samt rehabilitering av kontorlandskap som trenger ventilasjon, sier Krosby.

Han har kjøpt en bil som han har fylt opp med diverse nødvendig utstyr, som fungerer som arbeidsplass. Men han har også kjøpt et gammelt hus som skal bli til kontorplass.

Fra første dag var det oppdrag å ta fatt i.

– Gjennom kontakter jeg har hatt i foregående jobb tok det kort tid å fylle opp ordrebøkene. Det er ikke vanskelig å få dagene til å gå, bedyrer Krosby.

Mest på timer

På spørsmål om han ikke merker prispresset som er i ventilasjonsbransjen med knappe marginer, svarer han:

– For det meste jobber jeg på oppdrag med timer og materiell. Derfor er det lite prising av hele oppdrag, sier han.

Nå har han noen få faste oppdragsgivere han monterer ventilasjon for rundt omkring i Østfold.

Han har ikke tatt svennebrev og har derfor ikke mulighet for å få sentral godkjenning foreløpig. Opplæringen har han fått gjennom to ventilasjonsbedrifter gjennom 11 år. På sikt vil han øke kompetansen.

Trenger flere

– Men siden jeg stort sett monterer for andre entreprenører er ikke sentral godkjenning nødvendig til daglig foreløpig, sier Krosby.

Allerede etter få måneders drift er det tanker om at det kan bli ansatt flere personer for å ta unna oppdragene. Men det er ikke bare å finne folk som kan gå rett inn i arbeid.

– Det er ikke bare å ansette hvem som helst. Men finner jeg rette personer vil det bli aktuelt å ansette flere etter hvert. Nå tar jeg en dag om gangen og ser an utviklingen, sier Krosby.

Powered by Labrador CMS