Bydelen Nydalen fremstår stadig mer moderne med boligprosjekter med attraktive leiligheter. Nå er det innspurt for OBOS-prosjektet Lillo Gård i nærheten av Storo, i nedre del av Nydalen.

Her har Storo Blikkenslagerverksted AS vært engasjert i to år med beslag på sokler, rundt alle vinduer, på alle balkonger, noe inn-kledninger i fasadene og inn-kledninger på tak-overbyggene. Selv om dette er et tradisjonelt rutinemessig arbeid, har det ikke vært kjedelig.

– Dette har vært et langvarig prosjekt med ganske hektisk fremdrift. Her har det vært mange tilpasninger underveis, sier prosjektleder Trym Aas hos Storo Blikkenslagerverksted til Blikkenslagere.no.

Astrup har vært leverandør av aluminium til prosjektet. AF-Gruppen har vært hovedentreprenør for de 9 boligblokkene og en ny barnehage.

Lakkert aluminium

Et stort antall beslag i aluminium preger prosjektet.

Et stort antall beslag i aluminium preger prosjektet.

15 tonn med PVDF lakkert aluminium har medgått i prosjektet. Fargen som er benyttet på byggene er en etterligning av messing, en farge som er veldig populær blant arkitektene om dagen.

– Vi har hatt i snitt 2-3 mann på byggene som ble startet opp sommeren 2018 og skal ferdigstilles i september i år, sier Trym Aas.

Han kan fortelle om at det er brukt ca 6000 arbeidstimer totalt.

Litt på landet

Området har vært brukt til gårdsbruk, med historie tilbake til steinalderen. På 1900-tallet ble det industri på stedet, men nå er det boliger som står i fokus i et av Oslos største utviklingsområder.

Gamle gårdsbygninger er tatt vare på og det blir et torg med sydende liv i området.

4B Arkitekter beskriver prosjektet med følgende:
«Litt på landet, midt i byen».

Boligene i Nydalen er snart klar til innflytting.

Boligene i Nydalen er snart klar til innflytting.

Området nederst i Nydalen er både litt på landet og midt i byen.

Området nederst i Nydalen er både litt på landet og midt i byen.